Splash brothers leiden Team USA naar volgende ronde

KlayThompsonMexico

Team USA gaat naar de kwartfinale. In Barcelona waren de NBA-sterren gisteren met 86-63 te sterk voor Mexico. De splash brothers, Klay Thompson en Stephen Curry scoorden samen 35 punten en waren de belangrijkste spelers aan de kant van de Amerikanen.

Lees hier hoe Team USA in de laatste poulewedstrijd Oekraïne versloeg.

Amerika kende weinig problemen met de Mexicanen. Bij de rust stonden de sterren al met 42-27 voor en ook in het derde kwart maakte Team USA dertien punten meer dan Mexico. Alleen in het vierde kwart boden de Mexicanen qua punten echt tegenstand.

Driepunters
Team USA schoot opnieuw een respectabel field goal percentage met 46,6 procent (34/73). De driepunters gingen daarnaast ook erg goed. Amerika maakte dertien van de 29 pogingen (44,8%). Mexico schoot met 38,4 procent (28/73) en 25 procent (4/16) van achter de driepuntlijn een stuk slechter. Opvallend was dat Team USA over de gehele wedstrijd maar vijf vrije worpen kreeg. Deze gingen wel allemaal raak.

Stephen Curry
Stephen Curry speelde een geweldige wedstrijd. De point guard van de Golden State Warriors maakte zes van zijn negen schoten van achter de driepuntlijn en scoorde de meeste punten voor de Amerikanen met twintig.

Stephen Curry speelde goed en maakte volgens de FIBA het mooiste punt

Zijn Warriors-ploeggenoot, Klay Thompson, maakte er vijftien. James Harden (12), DeMarcus Cousins (11) en Rudy Gay (10) waren de andere drie met dubbele cijfers aan de kant van Amerika.

Chicago Bulls-speler Derrick Rose speelde opnieuw geen beste partij. In bijna zestien minuten (15:54) kreeg hij het niet voor elkaar om een punt te scoren. Hij ging 0-uit-5. Daarnaast noteerde hij samen met James Harden de meeste turnovers (3).

Mexico
Gustavo Ayon scoorde de meeste punten van de wedstrijd. Hij noteerde 25 punten voor Mexico. Van zijn negentien schoten raakte hij er elf. Verder had hij ook de meeste rebounds met acht.

Spanje
Ook de Spanjaarden zijn door naar de volgende ronde. In Madrid versloegen zij Senegal met 89-56. Pau Gasol maakte zeventien punten, pakte vijf rebounds en noteerde daarnaast drie blocks. Gorgui Dieng speelde geen beste wedstrijd. Hij schoot maar één van zijn negen pogingen raak.