Bryant verkast tijdelijk naar Bologna

Door

Zijn wens gaat uitkomen. Kobe Bryant, opgegroeid in ItalIë, gaat inderdaad spelen in het land van de Laars. Volgens Claudio Sabatini, voorzitter van Virtus Bologna, zal de Lakers-guard een tijdelijk contract ondertekenen.

De preses verklaarde tegenover Sky Sport 24 dat de NBA-ster overstag is gegaan. ,,We hebben een mondeling akkoord met Kobe bereikt. Er moeten alleen nog een aantal kleine dingen geregeld worden”, sprak de voorzitter.

,,Kobe zou woensdag of donderdag in Bologna moeten zijn met zijn werkvisum in zijn hand zodat hij medisch gekeurd kan worden. Daarna kunnen we zijn contract afgeven bij de bond. Maar ik wil nu wel duidelijk stellen dat er nog handtekeningen zijn gezet. Het contract moet nog worden opgesteld, dat daarna vele malen gelezen zal worden”, stelde Sabatini duidelijk.

 The Black Mamba zou een overeenkomst aan willen gaan voor veertig dagen, zo meldt de NOS. Het ANP verklaart dat de vijfvoudig kampioen tien wedstrijden zal gaan spelen voor zijn tijdelijke nieuwe baas.

Hoe dan ook; de Italiaanse club moet hier flink voor in de buidel tasten.  In die korte tijd dat Bryant aan de andere kant van de oceaan gaat spelen, ontvangt hij een gage van een slordige 3 miljoen dollar.

,,Italië is mijn thuis. Hier is mijn droom om in de NBA te willen spelen begonnen. Hier heb ik de basis van het basketbal geleerd; schieten, passen en het bewegen zonder bal”, tekende de Gazetta dello Sport eerder deze week op uit de mond van de superster die deze week voor sponsorverplichtingen in Italië was. ,,Toen ik terugkeerde naar Amerika heb ik daar veel aan gehad, omdat mijn leeftijdsgenoten alleen maar bezig waren met springen en dunken.”

Al zo’n veertig NBA-spelers maakten de keuze hun heil in Europa of China te zoeken. Tot nu toe was Deron Williams, die koos voor het Turkse Besiktas, de grootste vis die ‘overseas’ ging. Die eer valt nu te beurt aan de 33-jarige Bryant, die toch ook vermoedt dat het nieuwe seizoen in de Noord-Amerikaanse competitie wegens de moeizame cao-onderhandelingen niet op dinsdag 1 november zal beginnen.

Overigens heeft de Laker een clausule in zijn contract staan dat hij meteen zijn Amerikaanse biezen kan pakken zodra de lockout tot het verleden behoort.

Foto: washingtonexaminer.com

Ook leuk om te lezen