Ohio State onderuit tegen Virginia Tech

Virginia Tech v Ohio State

Ohio State was voor aanvang van het seizoen één van de favorieten om aan de eerste college football play-offs deel te nemen. Na de moeizame overwinning tegen Navy in de eerste weekend van het seizoen volgde er echter een grote deceptie tegen een ijzersterk Virginia Tech. Thuis werd met 35-21 verloren en daarmee lijken de kansen om deel te nemen aan de play-offs verkeken voor de Buckeyes.

Defensie Virginia Tech dominant
Met rust stond Ohio State met 21-7 achter, vooral dankzij een ijzersterk optreden van de defensie van Virginia Tech. Dankzij een opleving na rust konden de Buckeyes echter tot 21-21 terugkomen en de zon leek weer te schijnen voor Ohio State. De fans gingen uit hun dak bij de gelijkmaker in de overtuiging dat de overwinning nu snel zou volgen. Het stadion werd echter opvallend stil toen Virginia Tech opnieuw de leiding wist te pakken.

De overtuiging bij de fans dat de overwinning wel zou komen was overigens goed te begrijpen. Ohio State had immers al 35 jaar op rij de eerste thuiswedstrijd van het seizoen gewonnen. Een serie waar jammerlijk een einde aan kwam. Waar de defensie van Virginia Tech voor rust ijzersterk was, deden ze er na de gelijkmaker gewoon nog een schepje bovenop. Het regende werkelijk sacks en interceptions in het vierde kwart. Uiteindelijk was de verdediging van Virginia Tech goed voor zeven sacks, elf tackles achter de line of scrimmage en drie intercepties. Statistieken die je tegenstanders van Ohio State normaal niet ziet maken. Ohio State zal moeten kijken wat er nog van het seizoen te maken valt na deze valse start. Het feit dat ze in ieder geval verantwoordelijk waren voor dé actie van de wedstrijd kan mogelijk een opsteker zijn.

Virginia Tech begon aan het seizoen als één van de maar liefst zes favorieten in de Coastal Division van de ACC. Na het uitstekende optreden tegen Ohio State zullen de tegenstanders in de ACC met angst en beven de strijd met de Hokies aangaan. Bovendien is de kans groot dat Virginia Tech vanaf komende week, als vijfde team uit de ACC, een plek in de rankings in zal nemen.