NBA Update: Zware blessure Landry, Durant wordt aangever

Door

Golden State Warriors v San Antonio Spurs - Game FiveEen fikse tegenvaller voor de Sacramento Kings. Forward Carl Landry liep tijdens een training een spierscheuring in zijn heup op en is drie tot vier maanden uit de roulatie. Landry tekende in de zomer bij de Kings een vierjarig contract ter waarde van 26 miljoen dollar.


Afgelopen seizoen liet Landry bij de Golden State Warriors zien dat hij zeer nuttig kan zijn als bankspeler. Hij was goed voor 10.8 punten en zes rebounds per wedstrijd in het reguliere seizoen. In de play-offs scoorde hij 11.8 punten per wedstrijd.

Jack tien dagen aan de kant

Van de ene geblesseerde ex-Warrior naar de andere: Jarrett Jack, de nieuwe guard van de Cleveland Cavaliers, heeft last van geïrriteerd kraakbeen onderaan zijn knieschijf en zal tien dagen rust moeten houden. In de voorbereiding zal Jack niet meer in actie komen voor de Cavs, maar de openingswedstrijd van het seizoen tegen de Brooklyn Nets komt niet in gevaar. Jack was afgelopen seizoen goed voor 12.9 punten en 5.6 assist.

Kevin Durant krijgt grotere rol als aangever

Kevin Durant heeft zich in de afgelopen seizoenen geprofileerd als de beste schutter in de NBA. Maar nu Russell Westbrook in de lappenmand zit werken de Oklahoma City Thunder aan een speelwijze waarbij Durant nog meer de bal krijgt. De eerste contouren van deze speelwijze waren zichtbaar in de voorbereiding tegen de Philadelphia 76ers, waarin KD twaalf assists afleverde (een persoonlijk record).

Ook Thunder coach Scott Brooks zei dat hij Durant graag wat meer in de rol van aangever ziet dit seizoen. “Hij heeft de kwaliteiten om schietkansen te creëren voor Thabo Sefolosha, Serge Ibaka en onze andere grote jongens. Ik denk hij iets kan toevoegen aan ons offensieve spel.” Ook Durant zelf staat open voor de veranderingen, vertelde hij tegenover The Oklahoman: “De coach zet een goede offensieve organisatie op poten. Iedereen krijgt de bal, we vinden het open schot en we vertrouwen op onze offense.”

Rodelen in China

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen