NBA Highlight Reel: DeAndre verslindt Monroe, Barnes beat de buzzer

Door


Elke dag maakt de NBA-redactie van SportAmerika naast de NBA Recap, waarin de belangrijkste wedstrijd(en) worden besproken, een highlight reel van de mooiste momenten van de afgelopen nacht in het Amerikaanse basketball.

1. Matt Barnes to the rescue!
Stan Van Gundy dacht zijn schaapjes reeds op het droge te hebben toen zijn Detroit Pistons met 1,1 seconde te gaan in het vierde kwart twee punten voorsprong had op de Memphis Grizzlies. Dat was dan buiten ‘Bad boy’ Barnes gerekend, die in de laatste seconde dus een buzzer-beater scoorde van ongeveer half-court: 93-92 en de W voor Memphis. Gasol en co hebben alvast een nachtje heartbreak hotel geboekt.

2. Fear The Beard
De zwalpende Rockets zijn al maanden op zoek naar wat consequente prestaties of toch iets wat daar op moet lijken. Een Harden in vorm kan zowat elk NBA team een boost van jewelste geven en uitgerekend na zijn slechtste (offensieve) wedstrijd van het seizoen, in de nederlaag tegen Brookyn, explodeerde ‘The Beard’ vannacht voor 42 punten (13-23 FGs, 11-12 FTs), zeven assists, en negen rebounds in het duel tegen de Wizards.

3. Boston Banger
Boston behaalde thuis tegen Chicago zijn vierde zege in vijf wedstrijden (100-105) en komt zo op een zevende plaats in het Oosten. De C’s moeten het vooral hebben van het collectieve samenspel, alhoewel er hier en daar ook wel eens met een individuele klasseflits mag uitgepakt worden natuurlijk: Evan Turner met de indrukwekkende 360 dunk!

https://youtube.com/watch?v=OFLuPGRruvI

4. Deze Buck wordt zwaar ‘geclipt’
Waar eergisteren BFF Blake Griffin nog leuk op de poster mocht met Kevin Garnett, deed DeAndre Jordan vandaag Greg Monroe hetzelfde lot ondergaan. In de 109-95 overwinning op de Bucks pakte Jordan uit met deze monsterlijke jam ten koste van de Milwaukee center. Rest in Pieces, Greg.

5. Net niet, Roy.
In wat onverwachts een leuke partij werd, kreeg Hibbert in overtime een uitgelezen kans om de wedstrijd te beslissen. Hij grijpt een aanvallende rebound met nog twee seconden op de klok en met de bal ‘per toeval’ in zijn handen probeert ie, geheel op z’n Dirk’s, de W toch mee te pikken vanuit Minnesota….SO close, Roy. So close.

Foto: Getty Images/archief

1 Reactie
  1. Robkazoe 8 jaar ago

    Sommige jersies zijn ‘raar’. Detroit Pistons in het wit met blauw tegenover de Grizzlies in het rood. Hetzelfde geldt voor de alternative green retro tenue van de Mavs. Als de Mavs uit tegen de Celtics moeten dan ziet dat er raar uit.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen