Spaanse droom spat uiteen tegen Frankrijk, Servië vernedert Brazilië

Door

BorisDiaw

Frankrijk zorgde gisteren voor de grootste verrassing op het WK. In Madrid versloegen de Fransen favoriet Spanje met 65-52. Boris Diaw was met vijftien punten, vijf rebounds en drie assists de grote man. De Spaanse droom spatte dus nog voor de finale uiteen.

Nagenoeg iedereen voorspelde aan het begin van het WK een finale tussen Team USA en Spanje. Bijna niemand had gedacht dat de Spanjaarden er al in de kwartfinale uit zouden gaan en toch gebeurde het. In Madrid kreeg Spanje het niet voor elkaar om Frankrijk te verslaan.

De wedstrijd ging in het begin gelijk op en aan het eind van het eerste kwart was de stand dan ook 15-15. In het tweede kwart zouden de Fransen zeven punten (20-13) meer scoren dan de Spanjaarden. Echter dit werd in het derde kwart ruimschoots goedgemaakt door Spanje.

Aan het begin van de laatste tien minuten stond het thuisland met 43-42 voor, maar de Fransen speelden erg sterk in het vierde kwart en maakte mede dankzij een 10-0 run een einde aan de Spaanse droom, het winnen van het WK in eigen land.

Boris Diaw
Boris Diaw speelde een belangrijke rol in de overwinning. De speler van de San Antonio Spurs maakte vijftien punten. Daarnaast noteerde hij vijf rebounds en drie assists. Ook Thomas Heurtel was met dertien punten, vier assists en drie rebounds erg goed.

Serge Ibaka en Marc Gasol
Aan Spaanse kant noteerde Pau Gasol de meeste punten met zeventien punten. Ook Juan Navarro had dubbele cijfers. Hij scoorde tien punten. De NBA-spelers Serge Ibaka, Marc Gasol en Ricky Rubio speelden een grote rol in de uitschakeling van Spanje. Ibaka scoorde maar twee punten en schoot een field goal percentage van 14,3 procent (1/7). Gasol deed het niet veel beter. Hij scoorde drie punten en ging ook 1-uit-7. Ook Rubio raakte maar één van zijn zeven pogingen. Hij deed het met vier punten nog het best van de drie. Wel noteerde de point guard maar één assist(!).

Thuisland
Opnieuw kreeg een thuisland het dus niet voor elkaar om een toernooi te winnen. Sinds 1970 is dit niet meer gelukt. Het laatste land dat dit bereikte was Joegoslavië.

Servië
Ook Servië zorgde voor een grote verrassing. Misschien niet vanwege het resultaat, maar wel door de grote van de uitslag. In Madrid werd Brazilië met 84-56 vernederd. Milos Teodosic was met 23 punten de beste speler. Hij gaf daarnaast vier assists en pakte drie rebounds. NBA-speler Anderson Varejao was de beste speler aan de kant van de Brazilianen. Hij scoorde twaalf punten en pakte negen rebounds.

Varejaotreurig

Samenvattingen

Spanje – Frankrijk

Servië – Brazilië

Foto’s: FIBA

2 Reacties
  1. Bahadir 9 jaar ago

    Mijn twee favoriete landen, Turkije en Spanje eruit; puur en alleen omdat ze de driepunter er niet fatsoenlijk in kregen.. Balen dit zeg.

    Hoe kun je in hemelsnaam 2 uit 22 (9%!) schieten vanachter de driepuntslijn als Spanje zijnde. Niet te geloven dit.

    Kunnen we niet alsnog een Spanje vs. Team USA regelen op de een of andere manier? Ik had me er nog zo op verheugd ook. Weg droomfinale.

    • Idem… Hun offense viel helemaal stil. Vreemd maar op zich kan dat altijd eens gebeuren. Fransen profiteerden optimaal. Spijtig maar het zij zo. Ik hoop nu op Servië met een gekke Teodosic!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen