NFL zag video Ray Rice al in april

Door

Baltimore Ravens v Dallas Cowboys

Een politieagent heeft de beruchte beelden van Ray Rice al in april naar de NFL gestuurd. Dit in tegenstelling tot de beweringen van commissioner Roger Goodell, die beweert dat de league maandag pas voor het eerst de bewakingsvideo onder ogen kreeg, waarop te zien is dat Rice zijn verloofde in een lift bewusteloos slaat.

De anonieme politieagent verklaart nu dat hij bewust de beelden in april al gelekt heeft, om er voor te zorgen dat de NFL wist wat er gebeurd was in de lift toen ze een uitspraak moesten doen. In eerste instantie schorste de league de inmiddels ex-speler van de Ravens voor twee wedstrijden. Afgelopen maandag kwamen de beelden naar buiten uit de lift in het hotel in Atlantic City. Naar aanleiding van de ophef dit veroorzaakte zag Goodell zich genoodzaakt Rice voorlopig te schorsen en hebben de Ravens hun running back ontslagen.

TMZ
De vraag die de hele wereld bezig hield was of de NFL de beelden al vanaf het begin in handen had, of deze van de week voor het eerst zag. Aangezien roddelsite TMZ de beelden te zien kreeg, leek het al ongeloofwaardig dat de machtige NFL de beelden nooit gekregen heeft. Goodell lag dan ook onder zware druk omdat de straf van twee wedstrijden schorsing voor huiselijk geweld veel te laag werd gevonden.

De grote vraag is nu of Goodell na dit schandaal aan kan blijven als commissioner. Op dit moment houdt de bond zich nog op de vlakte. “Wij weten niets van de aanwezigheid van de beelden”, verklaart NFL-woordvoerder Brian McCarthy. “Wij zijn ons niet bewust van iemand binnen de organisatie die deze beelden in bezit had, of gezien heeft, voor deze maandag aan het publiek werden getoond. Wij gaan dit onderzoeken. “ Goodell zelf heeft nog niet gereageerd op deze beschuldigingen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen