Colts winnen shoot-out in Houston dankzij sterk begin

Door

Indianapolis Colts v Houston Texans

De Indianapolis Colts (4-2) hebben tegen de Houston Texans (3-3) goede zaken gedaan in de strijd om de AFC South. In en tegen Houston werd de directe concurrent met 33-28 verslagen en Colts-quarterback Andrew Luck maakte wederom indruk met 370 passing yards en drie touchdowns (en één interception).

Het begin van de wedstrijd was voor Indianapolis. De ploeg kwam direct op voorsprong dankzij een field goal van Adam Vinatieri en daarna werd de trukendoos opengegooid:

De Colts scoorden direct na deze onside kick om er 10-0 van te maken. Grappig detail: Indianapolis is de enige ploeg die dit seizoen in de NFL al met succes een onside kick heeft uitgevoerd, en ze hebben het nu al driemaal gedaan. Toekomstige tegenstanders zijn dus gewaarschuwd.

Vervolgens stormden de Colts door, en nog voor het begin van het tweede kwart stond er een 24-0 voorsprong op het bord toen Andrew Luck zijn tweede touchdown pass van de avond gooide richting Coby Fleener.

De Texans besloten echter niet bij de pakken neer te gaan zitten en hierdoor werd de wedstrijd aan het einde toch nog spannend. Andre Johnson, die tijdens de wedstrijd de vijftiende speler in de NFL-geschiedenis werd met meer dan 15,000 receiving yards, instigeerde de comeback met een geweldige vangbal op het aangooien van Ryan Fitzpatrick.

En hier bleef het niet bij, de Texans-offense kwam tot leven en Arian Foster, die met 109 rushing yards eindigde, zette met twee rushing touchdowns een 27-21 stand op het scorebord. Toen besloten de Colts echter weer wat van zich te laten horen en Andrew Luck gooide zijn derde touchdown pass richting T.Y. Hilton om de wedstrijd in het slot te gooien. Voor Hilton was het ook een goede avond, hij eindigde met negen receptions voor 223 yards en één touchdown.

Ondanks alles werd het toch nog even spannend door niemand minder dan J.J. Watt. De imposante verdediger van de Texans is van alle markten thuis en was ditmaal goed voor een fumble return voor een touchdown.

Uiteindelijk mocht het niet meer baten en wist Indianapolis de kleine voorsprong vast te houden. Dankzij de overwinning staan de Colts nu alleen aan kop in de AFC South terwijl de Houston Texans tweede staan met een 3-3 record. De overige concurrentie, bestaande uit de Tennessee Titans en de Jacksonville Jaguars, staat op respectievelijk 1-4 en 0-5.

De Colts (4-2) mogen volgende week met hun winstreeks van vier wedstrijden de Cincinnati Bengals (4-1) in het Lucas Oil Stadium verwelkomen, terwijl de Houston Texans (3-3, en 1-3 in de laatste vier wedstrijden) wederom primetime spelen en op maandagavond op bezoek mogen bij Big Ben en de Pittsburgh Steelers (3-2).

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen