Tom Brady verlengt contract bij de Patriots

Door

Divisional Playoffs - Houston Texans v New England Patriots

Tom Brady wilde graag doorspelen tot zijn 40e en zijn carrière afsluiten als een New England Patriot. Met een contractverlenging die hem tot 2017 verbindt aan de Patriots komt zijn wens hiermee uit. Brady tekende gisteren een driejarige verbintenis ter waarde van 27 miljoen dollar.

Cap Room

Naast deze contractverlenging zorgt Brady ook voor cap room bij de Patriots. Dit jaar komt er acht miljoen vrij, terwijl er volgend jaar zeven miljoen vrij komt. Het geeft aan hoe graag Brady nog een Super Bowl wilt winnen met New England want dankzij deze Hometown Discount is de kans groter dat zij een beter team om hem heen kunnen bouwen. Zo zijn mannen als Wes Welker, Aqib Talib en Sebastian Vollmer volgend jaar free agents en het vrijgekomen geld kan nu onder andere aan het behoud van deze basisspelers besteed worden.

Het laat ook zien dat het recente gebrek aan Super Bowl succes bij Brady niet in de koude kleren is gaan zitten. Gisteren schreef hij nog op zijn Facebook-account de tekst Just Win. Daar gaat deze deal om, Brady doet het al lang niet meer voor het geld. Hij wil dolgraag nog minimaal één ring winnen. En dankzij deze actie is die kans zojuist groter geworden.

Risico?

Ondanks het aandoenlijke verhaal van Brady die geld inlevert kleeft er echter ook wel een risico aan deze deal. Tom Brady is inmiddels al 35 jaar en zal nu tot zijn 40e onder contract staan als de startende quarterback van de New England Patriots. Brady is zijn gehele carrière fit gebleven, met uitzondering van een ernstige knieblessure in 2008, maar het gaat de vraag worden of de jaren uiteindelijk niet gaan tellen.

Voorlopig liet Tom Brady vorig jaar echter zien dat het nog wel goed zit. Hij had wederom een solide seizoen door voor 4.827 yards te gooien en 34 touchdowns tegenover slechts acht intercepties. Sprake van verval is er dus nog niet, maar hoe dat over drie of vier jaar zit is maar de vraag. Nu weten de Patriots wel waar ze aan toe zijn en de komende vijf jaar zullen Brady en co. er alles aan doen om de Super Bowl terug naar New England te brengen, dat is één ding wat met deze contractverlenging duidelijk is geworden.

Daarnaast wordt het ook spannend voor de Pats fans wie ze uiteindelijk achter Brady willen klaarstomen voor het tijdperk dat hierna gaat komen. Tot dat moment zal Tom Brady de quarterback van de Patriots zijn en zullen de overige AFC East teams het nog vijf jaar moeten opnemen tegen de toekomstige Hall-of-Famer.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen