NFL: Top 10 spelers in Free Agency

Door

BoweDe Super Bowl is alweer twee weken geleden, maar buiten het veld draait de NFL nog altijd op volle toeren. De drukste en daarmee ook leukste periode begint op 12 maart, wanneer het nieuwe seizoen officieel begint en honderden NFL-spelers zonder contract, waaronder Mike Wallace, Cliff Avril en Greg Jennings, op zoek moeten naar een nieuw team. Sport Amerika zette de grootste namen op een rijtje.

Voordat het zoeken naar versterkingen begint, mogen teams hun belangrijkste free agent vastleggen met de franchise tag. Deze spelers krijgen een gegarandeerd eenjarig contract op basis van de best betaalde spelers op hun positie, of 120 procent van het salaris in het voorgaande jaar. Door deze franchise tag zullen spelers als Baltimore Ravens quarterback Joe Flacco, Denver Broncos left tackle Ryan Clady en Buffalo Bills safety Jarius Byrd de open markt nooit bereiken.

Tegelijkertijd moeten teams hun restricted free agents een vooraf vastgesteld contract aanbieden. Deze spelers hebben een aflopend contract, maar komen niet op de markt doordat ze minder dan vier jaar in de NFL hebben gespeeld. Andere teams kunnen deze spelers aantrekken in ruil voor een draft pick overeenkomstig de hoogte van het contract. Dit gebeurd echter zelden. Ook zullen teams afscheid nemen van hun spelers die afgelopen seizoen slecht presteerden, of te duur zijn.

De tien belangrijkste free agents op een rijtje:

Dwayne Bowe (28) – Wide Receiver
Lang leek het alsof dit jaar de wegen tussen de Kansas City Chiefs en wide receiver Dwayne Bowe zouden scheiden. Bowe kreeg vorig seizoen de franchise tag toegewezen, en uitte al meerdere malen zijn frustratie over het uitblijven van een meerjarig contract. Andy Reid, de nieuwe head coach van de Chiefs, heeft echter aangegeven dat hij Bowe toch graag langer in Kansas City wil houden. Bowe zal, ondanks vraagtekens rond zijn karakter, een gewilde receiver zijn wanneer hij de open markt bereikt. Hij is fysiek erg sterk, en waar statistieken in veel gevallen maar een klein deel van het verhaal vertellen, moet bij Bowe opgemerkt worden dat, ondanks het droevige spel van de quarterbacks die de afgelopen jaren in Kansas City op het veld stonden, de receiver in zes jaar tijd toch driemaal meer dan 1000 yards in een seizoen op zijn naam zette.

Klik hier om het hele artikel te lezen.

nfl

Ook leuk om te lezen