Sharks ‘sweepen’ zich een ronde verder

Door

Vancouver Canucks v San Jose Sharks - Game Four

De San Jose Sharks wisten zich als eerste team te plaatsen voor de volgende ronde van de playoffs. Bovendien was het de eerste keer in de geschiedenis van de franchise dat dit gebeurde door in de eerste ronde een ‘sweep’ voor elkaar te krijgen. De Vancouver Canucks werden gisteren namelijk maar liefst voor de vierde maal op rij verslagen. Het team uit Vancouver gaf zich echter niet zomaar gewonnen.

De score vloog  namelijk heen en weer gedurende de reguliere tijd. De eerste periode wordt door een powerplay-goal van Joe Pavelski de kant van San Jose opgetrokken, 1-2. De tweede periode verloopt zonder score, maar in de derde periode raakt het scorebord wederom in beweging. Door een powerplay-goal van Burrows, gevolgd door een succesvol afstandsschot van Edler, komt Vancouver zelfs op voorsprong, 3-2. Maar niet voor lang. Het is namelijk wederom Pavelski die in de powerplay tot scoren komt, en er net voor het einde 3-3 van maakt.

Dan is het overtime-tijd.  Met nog zeven minuten op de klok krijgt Canuck Daniel Sedin een terechte straf voor boarding. En wederom weet San Jose er ultiem profijt van te nemen, Patrick Marleau trekt de score richting San Jose: 3-4. En daarmee plaatsen de Sharks zich als eerste voor ronde nummer twee.

Blackhawks
De Chicago Blackhawks namen het op haar beurt voor de tweede maal in Minnesota op tegen Wild. In eigen huis werden de eerste twee wedstrijden gewonnen, maar de eerste ontmoeting in Minnesota verliep minder goed. Gisteren was het tijd voor wedstrijd nummer 4, wederom op het ijs van Wild.

En dit keer ging het er een stuk beter aan toe voor Chicago. Patrick Sharp weet zowel in de eerste en tweede periode het net te vinden, en een derde doelpunt van Bryan Bickell maakt de shutout compleet op 3-0. De Blackhawks nemen daarmee een 3-1 voorsprong aan in de serie en zijn dichtbij een vervolg in de tweede ronde. Morgen ontmoeten de teams elkaar weer, dit keer in Chicago. Met name het uitvallen van Harding, de goalie die al vervangend was voor Backstrom, maakt het alleen maar lastiger voor Minnesota.

2 Reacties
  1. S.w. 10 jaar ago

    Niet conclusies trekken zonder iets te bekijken.
    De boarding straf van sedin was verre van terecht.

    • Bastiaan Boelhouwer 10 jaar ago

      Ik heb de wedstrijd, voor de volledigheid, gekeken. Ik was het persoonlijk eens met de straf. Dus ben ik het niet die zomaar conclusies trekt 😉

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen