Grizzlies spelen sterk en winnen verdiend van OKC

Door

1recap1play

*Kevin Durant. Kan. Het. Niet. Alleen. KD kan veel, zo niet alles, binnen de lijnen. Maar in z’n eentje een play-offserie winnen van een bijzonder goed en degelijk Memphis Grizzlies team wordt een lastig klusje. Want wat kan meneer nog meer doen dan 36 punten, elf rebounds en negen assists noteren. Schieten, blokken, dunken, moeilijke lay-ups, allemaal geen probleem. En toch weet Memphis de wedstrijd naar zich toe te trekken met 99-93. [bekijk hier de recap]

Zo’n dribbeltechniek en zo’n snelheid, dan heb je als verdediger het nakijken. En in de laatste replay is trouwens goed te zien dat Durant ook nog eens de spanwijdte heeft van een condor.

 

Hoe goed KD ook is, zijn Oklahoma Thunder moest het wel verdiend afleggen tegen de ijzersterke Grizzlies. Memphis, waar alles lijkt te kloppen en iedereen zijn steentje bijdraagt. Van Marc Gasol en Zach Randolph weten we inmiddels wat we kunnen verwachten. En als Tony Allen (twaalf punten en vijf steals) en Mike Conley (26 punten) ook blijven doen wat ze in deze wedstrijd deden, dan wordt het nog een lastig verhaal voor OKC. Conley was ditmaal de uitblinker. Naast de 26 punten liet hij namelijk ook nog eens tien rebounds en negen assists aantekenen. De belangrijkste play kwam misschien wel op naam van Allen. Eén van zijn vijf steals was er één op Durant namelijk, is de welbekende crunchtime.

Ook leuk om te lezen