Dood of de gladiolen voor Bulls-gladiatoren

Door

Wie wijkt als eerste als twee auto’s in volle vaart op elkaar af rijden? Zo is de strijd tussen Miami Heat en Chicago Bulls wel te omschrijven. Erik Spoelstra gebruikte niet voor niets de term bloedbad toen hij een algemeen oordeel velde over deze series. Vannacht zou er nog wel eens een dimensie aan het begrip passie toegevoegd kunnen worden, want voor de Bulls-gladiatoren is het de dood of de gladiolen, zoals ‘der Louis’ het in steenkolen Duits zou verwoorden.

De series van de onverzettelijkheid had er met één beter geplaatst schot voor Chicago heel anders uit kunnen zien. Als Derrick Rose iets meer ruimte had gekregen van King James vlak voor tijd in game 4 had het zo maar 2-2 kunnen staan in plaats van de 3-1 nu.

Maar ja, als m’n tante…precies. De beste ploeg van het reguliere seizoen staat met de rug tegen de muur. Ze heeft niets meer te verliezen, daardoor kan de ploeg wel eens extra getergd op de vloer verschijnen.

,,We moeten positief blijven”, aldus Luol Deng. Eén stap tegelijk. Dat betekent eerst in eigen huis winnen van Heat, zoals ze dat zeer overtuigend deden in de ouverture van de series.

Daarna stunten in South Beach om vervolgens weer te profiteren van het thuisvoordeel. Het scenario ligt klaar. Nu de uitvoering nog.

,,Het is nog niet over”, bevestigt ook D-Rose. ,,We hebben nog wel wat wedstrijden te spelen. Zij zijn te verslaan. We moeten er voor zorgen dat we goed samenspelen, dat we het aantal turnovers moeten beperken en dat we goed verdedigen.” Zo luidt de ‘simpele’ opdracht.

Deze uitspraken neigen naar struisvogelpolitiek. Kop in het zand steken en vooral niet toegeven dat de series over is. Drie keer achtereen winnen van de Heat in deze playoff-modus lijkt schier onmogelijk. Zeker in de eigen American Airlines Arena zijn zij onklopbaar. Daarom wordt al gesproken over de herhaling van de 2006 Finals, toen Mavericks en Heat elkaar ook troffen.

Gepokt en gemazeld als ze zijn, laat geen Heatle zich uit over de eindstrijd. ‘Ze nemen niets voor lief.’ ‘Game 5 is een must win’, en tuurlijk ‘spelen ze tegen een fantastische ploeg.’ De mediatraining werkt, maar ook de training van Spoelstra.

De jonge coach heeft het goed op de rit, want zijn sterrenensemble oogt meer en meer als een sterk (verdedigend) geheel. Naast James, Dwayne Wade kan hij rekenen op een Chris Bosh die uit de schaduw treedt van de twee supersterren. En Udonis Haslem en Mike Miller, beiden eindelijk fit, bewijzen dat zij het team nog meer diepte geven.

Wie had vooraf bedacht dat de bank van Miami bepalender zou zijn dan die van Chicago? Niemand. Wat dat betreft, is er sowieso geen logica te ontdekken in deze series. Als die onvoorspelbaarheid doorzet, kunnen er inderdaad nog gekke dingen gebeuren. Tot nu is het ook de series van verrassende konijnen uit de hoge hoed.

3 Reacties
 1. SGT-Punani 12 jaar ago

  tsja het is gebeurd…….. bulls verloren. had het niet verwacht, maar de heat waren gewoon beter. jammer voor de bulls. volgend jaar beter.
  oja dit is wel een heel oud bulls fototje. hinrich, gordon en duhon spelen al heel lang niet meer bij de bulls

  • Sport Amerika 12 jaar ago

   Klopt, foto is bijgewerkt, mocht dat de pijn wat verzachten..

 2. SGT-Punani 12 jaar ago

  hahah dank je voor de vernieuwde foto.
  ach ben echt een bulls fan maar ik kan ook inzien dat de heat gewoon beter was/is. maar balen doe ik zeker

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen