Neemt LeBron James weer afscheid van Cleveland?

Door

460909406

Het klinkt misschien heel onwaarschijnlijk, maar in Amerika wordt er volop gespeculeerd over een mogelijk vertrek van LeBron James deze zomer. Vorige week speelde James tegen zijn oude ploeg Miami. Zijn Cavaliers verloren het duel, maar wat er na afloop gebeurde heeft voor veel rumoer gezorgd.

James zocht na de laatste buzzer zijn vriend Dwyane Wade op en praatte uitgebreid met hem op het veld. Het was niet echt duidelijk wat de twee tegen elkaar zeiden, aangezien onder andere Wade continu zijn mond bedekte. De NBA plaatste een video op hun youtube kanaal, waarop ook het gesprek te horen is. Het lijkt er ook op dat de NBA de volume van het gesprek aan het end ook wat heeft opgekrikt.

Kijk en luister vooral goed vanaf minuut 2:40

Volgens een blogger zegt LeBron het volgende tegen Wade in dat gesprek:

“Like I said, if we aren’t better this year, we’re gonna re-unite again and do some bigger and better things, alright?”

Natuurlijk kan James deze zomer doen en laten wat hij wil, aangezien zijn contract dan zal gaan aflopen. Afgelopen zomer keerde hij na vier jaar terug naar Cleveland en vertelde tijdens zijn presentatie in Akron dat hij nooit meer weg zal gaan. Ook waarschuwde hij de Cavaliers fans dat er niet meteen een titel verwacht moet worden en dat het een lang proces zal zijn in Cleveland.

De vraag is natuurlijk of James het alweer zat is in Cleveland en niet meer wil verliezen. De Cavaliers staan op de vijfde positie in het oosten en zijn verdedigend een van de zwakste teams in de NBA. Ook de relatie tussen coach David Blatt en zijn spelersgroep zou niet stabiel zijn volgens onder andere ESPN. Wacht ons weer een zomer waar alle ogen gericht zullen zijn op LeBron James?

9 Reacties
 1. Sander Baarsma 8 jaar ago

  LeBron gaat niet weg. Hij haalt hooguit zijn maatje Wade naar de Cavs toe 😉

 2. Johan Brinkel 8 jaar ago

  LeBron wordt echt vermoord als hij wederom ‘zijn’ Cleveland verlaat. Derhalve lijkt het me echt sterk dat hij (nu al) vertrekt.

 3. Lennart 8 jaar ago

  Ik vind de Cavs zeer matig spelen. Voornamelijk de bench laat weinig zien en ook Love maakt nog geen beste indruk. Wat ze nu sowieso nodig hebben is een verdedigende center, anders zie ik ze niet ver komen in de play-offs.

 4. Jeroen 8 jaar ago

  Ik ben het wel eens met wat Neal hierover zei in jullie 3 on 3 http://www.sportamerika.nl/sportam-nba-special-oud-en-nieuw-roundtable/6. Einde LBJ in Cleveland en misschien doet hij wel een MJ door te switchen naar een andere sport.

  • Hendrik Brands 8 jaar ago

   Dat zou zeer spectaculair zijn, zou dat wel verstandig zijn voor zijn basketbalcarriére? Honkbal (Jordan) is toch iets anders dan de NFL

 5. Ruudezzz 8 jaar ago

  LBJ naar de NFL? Awesome!

 6. Ewout 8 jaar ago

  LBJ heeft wel eens aangekondigd een jaar naar de NFL te willen ‘before it’s over. Ik verwacht dat het niet gaat gebeuren, maar zou het erg graag willen zien. Met zijn postuur zou hij prima tight-end kunnen spelen.

 7. Jeroen 8 jaar ago

  Ik zie hem al rennen als Tight End. Hij zal niet de eerste zijn die dat heeft gedaan.

 8. Wouter 8 jaar ago

  Cucomber time in LBJ’s head?

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen