Boise State verrast Arizona in Fiesta Bowl

Vizio Fiesta Bowl - Boise State v Arizona

Boise State komt uit één van de kleinere conferences in de FBS en het is voor de Broncos dan ook een stuk moeilijker om een grote bowl te halen. Voor teams uit de kleine conferences is er immers maar één plekje beschikbaar. Toch was het inmiddels de derde keer dat Boise State aan mocht treden in de grote Fiesta Bowl en voor de derde keer wisten ze te winnen. Deze keer werd Arizona verrassend met 38-30 verslagen.

Flitsende start Boise State

Boise State staat bekend om het vermogen om te verrassen en verrassen deden ze in het eerste kwart. Voordat Arizona goed en wel in de wedstrijd zat stonden de Wildcats al met 21-0 achter. Een achterstand die niet meer te overbruggen bleek. De wijze waarop Boise State de voorsprong bij elkaar wist te spelen was indrukwekkend.

Tijdens het eerste balbezit stond Boise State al na vijf plays in de endzone, dankzij een 56 yard touchdown run van Jay Ajayi, de ster van de wedstrijd met 134 yards en drie touchdowns. Tijdens het tweede balbezit had Boise State slechts zes plays nodig, waaronder een 57 yard touchdown pass. Het hoogtepunt was echter de derde touchdown van de Broncos.

Quarterback Grant Hedrick, goed voor 309 yards en een touchdown door de lucht, deed alsof hij een pass gooide, maar gaf in werkelijkheid achter zijn rug de bal aan running back Jay Ajayi, een zogenaamde Statue of Liberty play. Ajayi vocht zich vervolgens langs enkele kansloze verdedigers om zijn tweede touchdown van de wedstrijd te scoren.

Arizona komt net tekort

Na het eerste kwart begon Arizona aan een inhaalrace. In het vierde kwart kwamen ze terug tot acht punten en met nog minuten op de klok kregen ze de bal. Langzaam rukten ze op over het veld en met nog twintig seconden op de klok stonden ze op de deur van de endzone te kloppen.

Een domme fout van de quarterback Anu Solomon, tijdens de wedstrijd goed voor 335 yards een touchdown en twee interceptions, maakte echter een einde aan de wedstrijd. In plaats van de bal weg te gooien liet hij zich tegen de grond werken met nog maar een paar seconden op de klok, waardoor de laatste kans van Arizona verkeken was.