Sterke start bezorgt Miami zege in Oklahoma

Miami heeft het thuisvoordeel overgenomen van Oklahoma City Thunder. De Heatles wisten ditmaal een vroege voorsprong wel vast te houden en trokken de stand in de NBA Finals gelijk: 1-1.

Net zoals in de ouverture schoten de Heat uit de startblokken. Het leek even op een sprintduel tussen Usain Bolt en Frank Evenblij. Na 7 minuten en een beetje hadden James en zijn South Beach buddies – met Bosh als starter –  al 18 punten door het mandje gegooid en OKC nog maar 2.

Het scenario van een vroege voorsprong was bekend. In game 1 was Miami voor rust ook dominant, leidde het met twaalf punten maar kon uiteindelijk niets beginnen tegen de sterke eindspurt van de Thunder, die geleid werd door Kevin Durant.

En het leek er donderdagavond (plaatselijke tijd) op alsof de spelers zich weer aan dit script gingen houden. De mannen van Spoelstra hadden maximaal 17 punten meer dan Oklahoma (25-8), maar zagen de marge na de thee slinken. Met nog 12 minuten te gaan was de achterstand nog 11 en toen ging de turbo weer aan van de topschutter van de laatste drie jaar van de NBA.

Durant maakte 16 van Oklahoma’s 29 punten in het vierde kwart en bracht daarmee de thuisploeg helemaal terug in de wedstrijd. Met nog 37,5 seconden te gaan scheelde het nog maar één score: 98-96. Een halve minuut later besliste James het duel met twee rake vrije worpen.

James en Durant produceerden allebei 32 punten. Grote voordeel voor Miami was dat de vijf starters goed waren voor 92 van de 100 punten. Shane Battier zorgde met 17 punten voor de broodnodige back up. Bij Miami waren ze vooral erg blij met de terugkeer van Bosh als starter. Hun lange man noteerde 16 punten en griste ook nog eens ballen onder het bord weg.

Bij OKC wisten alleen Westbrook en Harden zich nog in de dubbele cijfers te schieten: 27 en 21 punten.