Grades Thunder vs Heat (game 2)

Na elk duel in de NBA Finals bekijkt Sport Amerika de spelers van de Oklahoma City Thunder en Miami Heat en geeft een cijfer voor het vertoonde spel. De Heat waren in Game 2 in OKC met 100-96 te sterk voor de Thunder en de serie staat gelijk: 1-1.

Oklahoma City Thunder

Kevin Durant, 8 – Durant was onzichtbaar in eerste helft met 3 op 9 schoten en kwam vroeg in foutenlast. In de tweede helft was hij onstopbaar en zelfs met vijf fouten was hij in staat het duel over te nemen. Het ene na het andere schot viel binnen. Hij leidde de Thunder met 16 punten in het laatste kwart van 11 punten achterstand aan het begin van het 4e kwart terug tot 2 punten. In de slotseconden miste hij echter de gelijkmakende score bij 98-96 voor de Heat.

Russel Westbrook, 6,5 – Speelde een on-ge-loof-lijk slechte eerste helft. Maakte het goed met zijn prestatie na de rust, maar moet echt minder schoten gaan nemen als de Thunder een kans willen maken op de winst. Meer zijn moment kiezen en passen naar Durant en Harden, die veel effectiever zijn dan hij. Maakte 10 van 26 schoten. Noteerde wel 8 rebounds en 7 assists.

James Harden, 6,5 – Hield zijn team eigenhandig in de wedstrijd in de eerste helft met 17 punten. In de tweede helft kon hij zijn stempel niet op de wedstrijd drukken. Het was het tijd voor Durant en Westbrook en Harden kwam tot slechts vier punten.

Role players, 4 – Serge Ibaka, Derek Fisher, Thabo Sefolosha en Kendrick Perkins schoten 5 op 20. Dat is niet genoeg.

Miami Heat

LeBron James, 9 – Weer leek James na drie sterke periodes in het vierde kwart te verdwijnen. Terwijl Durant alle aandacht voor zich opeiste en de Thunder terugbracht in de wedstrijd, wachtte James tot het laatste moment om te schitteren. Hij maakte vier van de laaste zes punten van Miami en dwong Durant tot een misser in de slotseconden om daarna de beslissende rebound te pakken. Maakte daarna de twee winnende vrije worpen. Vijfde opeenvolgende 30+ wedstrijd, 12-12 vanaf vrijeworplijn.

Dwayne Wade, 8 – Eindelijk was Wade ook van de partij in de eerste 24 minuten van het duel. Alles liep naar wens in die eerste helft. Na de rust werd het lastiger, twee turnovers in de beslissende fase gaven de Thunder energie voor de comeback.  In de slotseconden maakte Wade het goed na een sterke drive gevolgd door pass die leidde tot score van Bosh. Eindigde met 24 punten, 5 assists en 6 rebounds.

Chris Bosh, 8 – Bosh keerde terug in de startopstelling voor het eerst sinds 13 mei in Game 1 tegen de Indiana Pacers en opende ijzersterk. Hij stond op 10 punten en 10 rebounds bij rust. Na de pauze werd het iets minder bij Bosh, maar zijn energie en inzet zette de toon voor de rest van het team. Maakte een belangrijke score en zette Heat met een dunk op 98-91. Eindigde met 16 punten en 15 rebounds. Oh ja, alsjeblieft geen driepunters meer in het 4e kwart.

Shane Battier, 9 – Nu alleen op deze plek. Waar Chalmers terugviel, was Battier weer van enorm belang. Hij raakte 5 van zijn 7 driepunters, waaronder eentje in de buzzer van de schotklok van ver. Zijn 17 punten, en defense, maakten het verschil vanavond.