Bijgelovige Terry laat kampioenstattoo zo weer weghalen

Door

Dat tattoo’s een levenslang meegaan is een mythe die slechts bange moeders in stand houden. Met een laser is het plakplaatje zo weer weggehaald. Met zulk gemak praat ook Jason Terry over zijn Larry O’Brien Trophy.

Nog ver voordat Dallas Mavericks zich plaatsten voor de NBA Finals liet de schutter het kampioenssymbool van de NBA op z’n rechter spierbal zetten.

Dat gebeurde vorig jaar op 19 oktober. Als zijn ploeg de eindstrijd verliest van Miami Heat dan laat Terry de trofee verdwijnen. ,,Ik weet zeker dat het verwijderen meer pijn gaat doen, dan toen ik hem liet zetten”, gaf de guard na Game 1 aan.

Want als Dallas net zoals in 2006 weer de titel aan de neus voorbij ziet gaan, dan is de afbeelding van inkt een teken van ongeluk. Althans dat is de redenatie van de 33-jarige speler. ,,Ik ben erg bijgelovig”, verklaar hij.

Waarom koos Terry er destijds dan voor om de tatoeage van de trofee dan op z’n biceps te laten ‘vereeuwigen’? ,,Voor mij symboliseert het dat we een reële kans hadden om de finals te winnen. Als ik gedacht had dat we kansloos waren geweest, had ik de tattoo ook niet laten zetten.”

De meesten voorspellen victorie voor Miami Heat, en dus bye bye signaal van Terry’s bad luck symbol.

De ploeg van Erik Spoelstra wordt gezien als de grote favoriet om aan het einde van de series de O’Brien prijs in handen te krijgen, maar dat deert de speler van de Mavs niet. ,,Zij waren de betere in Game 1, maar dat maakt ons niet uit. Wij weten dat we momenteel erg gefocust zijn. We weten voor welke taak wij staan en wat ervoor moeten doen.”

Foto: fullcourtpumps.com

Ook leuk om te lezen