NBA News: J.R. Smith, D-Will & Allen

Door

Het seizoen in de NBA zit er officieel op, maar er is nog voldoende nieuws in de basketbalwereld. En daaruit pikken we bij Sport Amerika de meest interessante dingen.

De New York Knicks zijn volgend seizoen bijna zeker van de diensten van J.R. Smith, maar de guard zal zijn optie op contractverlenging voor een jaar tegen een salaris van 2,44 miljoen dollar die vandaag afloopt niet lichten. Smith wordt deze zomer free agent en hoopt dan wel te tekenen bij de Knicks. Alleen dan voor een salaris dat twintig procent hoger ligt. Smith voelt zich prettig dicht bij New Jersey, de plek waar hij opgroeide. En aangezien de Knicks de speler graag willen behouden heeft het er alle schijn van dat Smith ook volgend seizoen het shirt van de Knickerbockers draagt.

Deron Williams is een van de grootste vissen deze free agency. Hij lijkt zijn keuze echter al te hebben gemaakt. De 28-jarige guard van de Brooklyn Nets verkast of naar zijn geboortestad Dallas om voor de Mavericks te spelen of hij blijft bij de Nets. Een langer verblijf in Brooklyn zou afhangen van het aantrekken van Dwight Howard. Lukt dat de ploeg niet, dan is Williams zo goed als vertrokken om samen met Dirk Nowitzki een gooi te doen naar de titel. “De jaren beginnen te tellen. Ik wil winnen. Ik heb geen zin in een langdurig opbouwproces.” Aldus Williams.

De opmerkelijkste van de geruchten op dit moment komt op conto van Ray Allen. De beste driepuntschutter in de geschiedenis van de NBA wordt deze zomer free agent en de kans dat hij terugkeert bij de Boston Celtics lijkt uitermate klein. De Celtics hebben de Big Three nog een laatste seizoen gegeven, maar zullen nu willen vernieuwen. Een 37-jarige Allen past niet in dit plan. Enter Miami Heat. De kersverse kampioen heeft wel oren naar een speler die driepunters lijkt te schieten als vrije worpen. Allen in het shirt van ‘rivaal’ Miami Heat? Het zal voor de Boston-fans een gotspe zijn.

Zowel de Heat als Allen schijnen echter interesse te hebben in de overgang, die Allen drie miljoen dollar op zou leveren. Bij andere teams zou Sugar Ray wellicht meer kunnen verdienen, maar het enige dat voor hem telt is nog een kans op de NBA-titel.

Hoe anders blijkt dat te liggen bij Steve Nash. Opvallend genoeg stelde de Canadees dat wat hem betreft geld een hele belangrijke factor is in zijn keuze voor een ander team dan de Phoenix Suns. Nash is als free agent en ervaren guard geliefd bij teams als de Knicks, Heat en Bulls, waarbij hij bij de laatste twee teams een mooie kans lijkt te krijgen op het behalen van een ring. Belangrijk, maar zeker niet de enige reden om ergens te tekenen, aldus Nash, die bij dergelijke teams duidelijk geld moet inleveren ten opzichte van teams als de Nets, Raptors en Trail Blazers.

 

Ook leuk om te lezen