East Finals preview: Revanche voor Indiana?

Door

Indiana Pacers v Miami Heat - Game Two

Vanavond half tien Nederlandse tijd Game 1 van de Eastern Conference Finals. De Miami Heat gaan dit seizoen, na een moeizaam begin, vol voor de three-peat. De Indiana Pacers begonnen daarentegen sterk aan het regulierie seizoen, maar kregen te maken met een flinke vormcrisis. Gaan de Pacers zich revancheren voor de nederlaag in de East Finals van afgelopen seizoen? Of stoomt Miami door naar de NBA Finals?

Zeer gemakkelijk
De ploeg uit Miami heeft het ogenschijnlijk makkelijk tot nu toe in de play-offs. In de eerste ronde werden de Charlotte Bobcats in vier wedstrijden verslagen, daarna werden de ‘oude’ Brooklyn Nets in vijf wedstrijden aan de kant gezet. LeBron James is in de play-offs goed voor 30 punten, 7.1 rebounds, 4.7 assists en een schotpercentage van 56 procent. Dwyane Wade is goed voor 17.9 punten en een schotpercentage van 50 procent en Chris Bosh is dodelijk vanachter de driepuntslijn: 49 procent.

Bloed, zweet en tranen
De Atlanta Hawks en de Washington Wizards hebben het veld geruimd voor de Indiana Pacers. Beide series waren echter zwaar voor de ploeg van coach Frank Vogel, vooral in het treffen met de Hawks speelden de Pacers zwak. Het kostte Indiana in totaal dertien wedstrijden om de East Finals te bereiken. En twee keer was het veteraan David West die met zijn spel een vroege uitschakeling voorkwam (Game 6 in Atlanta en 29 punten in Game 6 op bezoek bij de Wizards).

De serie tussen de Pacers en de Heat is een herhaling van de East Finals van afgelopen seizoen. Een beslissende zevende wedstrijd moest toen een winnaar bepalen.

Miami zal een manier moeten gaan vinden om Roy Hibbert te verdedigen, want de lange center is en blijft, vooral tegen de Heat, een plaag onder het bord. Daar staat tegenover dat Hibbert vooral zijn eigen tegenstander is, gezien zijn wisselvallige prestaties in de play-offs.

Hoe verhouden de onderlinge matchups zich in deze serie? NBA Stats zocht het uit:

Mochten de Pacers hun niveau op weten te tillen tegen de Heat, dan wordt het een spannende een mooie finale. Indiana heeft, vergeleken met vorig jaar, het thuisvoordeel.

Foto: Getty images

Ook leuk om te lezen