MLS: New England wint in doelpuntenfestijn van Philadelphia

New England Revolution v Houston DynamoNew England Revolution blijft het prima doen in de MLS. Uit tegen Philadelphia Union, boekte New England alweer de vierde overwinning op rij. Na een doelpuntrijke wedstrijd was de eindstand in PPL Park 3-5. Door de zege is New England in ieder geval voor één dag koploper in de Eastern Conference.

De Revs begonnen sterk aan de wedstrijd en het was dan ook niet verrassend dat na ruim tien minuten spelen de bezoekers op voorsprong kwamen. Een Prima aangesneden vrije trap van Chris Tierney werd door A.J. Soares prima binnen gekopt. Nog voor het halfuur stond ook de 0-2 op het scoreboard, nadat Teal Bunbury knap werd vrijgespeeld door Lee Nguyen, was het Diego Fagundez die op aangeven van Bunbury scoorde. De thuisploeg probeerde zich met steun van de supporters terug in de wedstrijd te knokken, en dat resulteerde nog voor rust in de aansluitingstreffer. Een hoekschop van Philadelphia werd slecht weggewerkt, en kwam via Danny Cruz voor de voeten terecht van Vincent Nogueira, die verwoestend uithaalde en doelman Zac MacMath volstrekt kansloos liet.

Na rust had Philadelphia gehoopt om snel op gelijke hoogte te komen. Maar dit bleek slechts ijdele hoop, want binnen vijf minuten spelen in de tweede helft vergrootte New England de voorsprong naar 1-3. Daigo Kobayashi speelde uitblinker Lee Nguyen vrij, die vervolgens na een knappe actie raak schoot in de korte hoek. Even later kreeg New England een vrije trap op ruim twintig meter van het vijandelijke doel. Chris Tierney wist wel raad met dit buitenkansje en schoot met een mooi gekruld schot onhoudbaar raak. En daarmee was de wedstrijd beslist. De bezoekers bleven echter aanvallen en hongerig op zoek naar nog meer doelpunten. Die kwam er uiteindelijk nadat Diego Fagundez met een schitterende hakbal Patrick Mullins in staat stelde om ongehinderd de 1-5 tegen de touwen te knallen.
In de slotfase van het duel deed de thuisploeg nog wat terug. Eerst was het Sheanon Williams die van dichtbij raak schoot. En nadat Cristián Maidana na een grove charge terecht met rood van het veld werd gestuurd werd, was het in de blessuretijd Sebastien Le Toux die vanaf de strafschopstip de eindstand op 3-5 bepaalde.