D-backs overrompelen Kershaw

Door

Los Angeles Dodgers v Arizona Diamondbacks

De Arizona Diamondbacks zijn bezig aan een matig seizoen. Voor de wedstrijd van gisteren tegen de Los Angeles Dodgers hadden ze slechts zestien van de 44 wedstrijden gewonnen en aangezien er een confrontatie met Clayton Kershaw op het programma stond, leek een zeventiende overwinning ver weg. Niets was echter minder waar, want de D-Backs sloegen er flink op los tegen de beste pitcher van de Majors. Zo erg zelfs dat de ace van de Dodgers al na 1 1/3 inning werd vervangen nadat hij in de tweede inning zes hits en zeven verdiende punten tegen had gekregen. Door deze zeldzame slachtpartij steeg Kershaw’s ERA naar 4.43, ongekend hoog voor hem.

Leading off

De Diamondbacks gingen tegen de relievers uit Los Angeles echter vrolijk verder en uiteindelijk sloegen zij een clubrecord van 21 hits en liefst achttien punten over de thuisplaat. In totaal sloeg de ploeg van Krik Gibson vijf homeruns, waaronder twee long balls van eerste honkman Paul Goldschmidt. Ondanks het feit dat hij vijf verdiende punten opgaf in 5 1/3 inning, kreeg Chase Anderson toch zijn tweede overwinning van het seizoen achter zijn naam.

Eén prominente fan genoot zichtbaar van de oorwassing die zijn Diamondbacks uitdeelden

Three Strikes

* Danny Duffy flirtte in de wedstrijd tegen de Baltimore Orioles met een perfect game. Dat de pitcher van de Kansas City Royals überhaupt aan de wedstrijd mocht beginnen was al een verrassing. Duffy moest vorig jaar een Tommy John-operatie ondergaan en na een jaar van revalideren, begon hij dit jaar in de Triple-A. Eerder dit seizoen werd hij naar de MLB gepromoveerd als reliever, maar gisteren mocht hij als starter aan de bak aangezien Bruce Chen last kreeg van zijn rug. Hij vervulde zijn nieuwe rol met verve en kreeg pas in de vijfde inning de eerste hit tegen. In totaal stond hij zeven innings twee hits tegen en gooide hij twee keer drie slag. Doordat de bullpen ook geen punten opgaf was een RBI-single van Billy Butler in de eerste inning genoeg voor de overwinning voor de Royals.

Duffy kreeg overigens nog wel wat hulp in het outfield

* De Bronx Bombers deden hun naam gisteren weer eer aan. De mannen van Joe Girardi sloegen tegen de Pittsburgh Pirates vijf homeruns en dankzij deze offensieve uitbarsting boekten zij een ruime 7-1 overwinning. Mark Teixeira heeft zijn vorm van 2009 weer gevonden en sloeg zijn negende homerun alweer in 23 wedstrijden sinds hij van de disabled list kwam. Dit was overigens ook 350e keer in zijn carrière dat hij op het hoogste niveau de bal het stadion uitsloeg. De Yanks breidden de hiermee verkregen 2-0 voorsprong verder uit via homeruns van Zoilo Almonte, Brett Gardner, Alfonso Soriano en Brian McCann.

* Cole Hamels behaalde gisteren tegen de Cincinnati Reds zijn honderdste overwinning van zijn loopbaan. De pitcher van de Philadelphia Phillies kreeg met twaalf runs voldoende run support, maar leverde zelf ook een topprestatie door slechts in de eerste inning een punt toe te staan. In de innings die volgde, gaf hij de tegenstander geen enkele kans meer en stond hij nog maar één hit toe. In aanvallend opzicht was Domonic Brown de grote man door vijf punten over de thuisplaat slaan, onder meer via een two-run homerun

Seventh-inning stretch

Deze jonge fan weet op slinkse wijze de harten van de meiden achter hem te veroveren zonder er in feite echt iets voor op te geven…

De outing van Oakland A’s-pitcher Scott Kazmir werd flink ingekort nadat hij zijn twijfels had over het oordeel van de scheidsrechter

De Texas Rangers zetten gisteren hun voormalig teamlid Michael Young flink in het zonnetje

Op de tribune in Texas kwamen enkele fans er niet echt uit van via de bat nou was die de stands in was gevlogen.

Going Dutch

  • Andrelton Simmons kende een sterke dag aan de plaat in de nederlaag tegen de St. Louis Cardinaals. De korte stop sloeg drie uit drie met een run.
  • Jonathan Schoop was minder gelukkig. Hij kwam tot geen enkele honkslag in drie beurten.
  • Xander Bogaerts zorgde voor het enige punt van de Red Sox tegen de Detroit Tigers. Hij sloeg twee uit drie met een homerun.

Scoresheet

Milwaukee Brewers (27-16) @ Chicago Cubs (14-27) 0-3
Oakland Athletics (27-16) @ Cleveland Indians (19-24) 6-2
New York Mets (20-22) @ Washington Nationals (22-20) 5-2
Cincinnati Reds (19-22) @ Philadelphia Phillies (18-22) 1-12
Detroit Tigers (26-12) @ Boston Red Sox (20-22) 6-1
Toronto Blue Jays (23-21) @ Texas Rangers (20-23) 4-2
Baltimore Orioles (22-19) @ Kansas City Royals (21-21) 0-1
Seattle Mariners (20-22) @ Minnesota Twins (21-20) 3-4
Chicago White Sox (21-23) @ Houston Astros (15-28) 5-6
Atlanta Braves (22-19) @ St. Louis Cardinals (23-20) 1-4
San Diego Padres (21-23) @ Colorado Rockies (24-20) 8-5
Los Angeles Dodgers (23-21) @ Arizona Diamondbacks (17-28) 7-18
Tampa Bay Rays (19-25) @ Los Angeles Angels (23-19) 0-6
Miami Marlins (23-21) @ San Francisco Giants (27-17) 5-0
Pittsburgh Pirates (17-24) @ New York Yankees (22-19) 1-7

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen