Postseason 2014: Yusmeiro Petit en de Giants-bullpen

Door

NLCS - St Louis Cardinals v San Francisco Giants - Game Four

De Kansas City Royals beschikken over de beste bullpen in de play-offs. Dacht het niet, denken ze in San Francisco. Over de laatste twee wedstrijden gaven de relievers van de Giants geen enkele run op in 9 1/3 innings en is San Francisco, mede dankzij de bullpen, slechts één zege verwijderd van de derde World Series in vijf jaar.

De meest verrassende naam in de bullpen is die van Yusmeiro Petit. De 29-jarige pitcher uit Venezuela gooide woensdag in Game 4 van de NLCS tegen de St. Louis Cardinals drie scoreless innings met vier strikeouts, nadat startende werper Ryan Vogelsong vier runs op gaf in drie innings.

Het is niet de eerste keer deze postseason dat Petit van waarde is voor de Giants. Neem Game 2 van de NLDS tegen de Washington Nationals waarin hij in de twaalfde inning het veld in kwam en zes shutout innings gooide met zeven strikeouts. De Giants versloegen de Nats uiteindelijk met 2-1 in de langste postseason-wedstrijd aller tijden.

Teleurstellend als starter
Petit lijkt zijn rol gevonden te hebben, want als startende werper stelde hij dit seizoen teleur. In twaalf wedstrijden noteerde hij een 5.03 ERA, terwijl hij in 58 innings als reliever uit de bullpen het een stuk beter doet met een 1.55 ERA.

Naast Petit ontvangen de Giants sterke bijdrages van lefty specialist Jeremy Affeldt (twee hits tegen in zes innings), Javier Lopez (twee hits tegen in zes wedstrijden) en closer Santiago Casilla (slechts één hit tegen in zes innings met vier saves).

Postseason 2014: These O’s Ain’t Royal

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen