NBA Update: LeBron en Dirk willen korter seizoen, NBA meets Tinder

Door

San Antonio Spurs v Dallas Mavericks - Game Four

Het experiment waarbij de NBA uitpakt met een kortere wedstrijd en minder timeouts doet heel wat stof opwaaien. De Nets en Celtics zullen zondag 44 minuten spelen in plaats van 48 en slechts twee verplichte TO’s krijgen per quarter. Onder andere supersterren LeBron James en Dirk Nowitzki lieten hun licht schijnen over het voorstel en pleitten eerder voor een korter seizoen in plaats van kortere games.

“Ik denk niet dat je 82 wedstrijden nodig hebt om de beste acht teams in elke conference te bepalen”, zei Nowitzki aan ESPN Dallas. “Dat kan veel sneller. Ik begrijp echter dat het om geld draait en dat elke gemiste wedstrijd om gemiste financiële kans is voor de NBA, de teams, de spelers… Ik denk daarom dus ook niet dat er snel iets zal veranderen.”

De Duitser zegt vooral een probleem te hebben met back-to-backs.

“Daar was ik al geen fan van toen ik 20 jaar was. Dat haalt de productie voor een deel naar beneden.”

James had eenzelfde boodschap tegenover Cleveland.com.

“Het is niet het aantal minuten, het is het aantal games”, aldus The King. “De minuten spelen geen enkele rol. We zouden games van 50 minuten kunnen spelen, zou dat moeten. Het is het aantal wedstrijden waarvan we allemaal vinden dat er teveel van zijn in één seizoen. 82 is enorm veel. Minder minuten spelen, gaat niets veranderen. Een wedstrijd heeft zijn effect op je lichaam.”

Legende Michael Jordan gaat echter niet akkoord met James en Nowitzki. “Ik hou van beide spelers, maar als een eigenaar die gespeeld heeft, ik hield gewoon van spelen. Als ik niet die 82 NBA-games speelde, was ik ergens anders wel aan het spelen. Dat is de liefde die ik had voor het spelletje. Voor mij waren de 82 games nooit een probleem”, aldus MJ.

Willen Sixers af van ROY?

Volgens Zach Lowe van Grantland wilden de Philadelphia 76’ers regerend Rookie of the Year Michael Carter-Williams van de hand doen tijdens de voorbije NBA draft. De Sixers konden echter geen waardevolle trade in elkaar steken. “De Sixers zullen deze oefening echter blijven maken. Dat is geen verwijt aan MC-W, of zelfs maar een signaal dat de Sixers van hem afwillen. Hij kan zelfs een lange termijn optie worden in Philly. Maar de Sixers weten ook dat de point guard de meest vervangbare positie geworden is in de NBA en dus is het zoeken naar nog meer talent geen toeval”, aldus Lowe.

Carter-Williams herstelt nog steeds van een schouderoperatie in mei, wat hem zo’n twee tot vier maanden zou kosten. Volgens de Philly Daily News is MC-W mogelijk veel langer buiten strijd. Coach Brett Brown had het over de mogelijkheid dat zijn point guard mogelijk tot februari aan de kant staat.

‘Bounce Brothers’

De Splash Brothers zijn ondertussen bijna wereldwijd bekend. Stephen Curry en Klay Thompson knallen driepunters alsof het niets is en dus wat de bijnaam vrij snel gekozen voor het backcourt van de Golden State Warriors. In Minnesota hebben ze sinds dit seizoen ook een speciaal duo: Andrew Wiggins en Zach LaVine. Omdat beide heren serieuze hops hebben en als de beste kunnen dunken, kwamen ze met hun eigen bijnaam: de ‘Bounce Brothers’. Het wordt fun bij de Timberwolves.

Tinder en NBA predictions

De app ‘Tinder’ wordt meestal gebruikt om een date te vinden, soms voor heel wat meer. Een creatieve geest gebruikte de app echter om aan willekeurige vrouwen te vragen wat hun voorspellingen voor het komende NBA-seizoen zijn. Dat leverde hilarische antwoorden op!

hawks

magic

 

heat

Bekijk alle ‘voorspellingen’ hier.

Foto’s: Getty Images, Bleacher

1 Reactie
  1. Bahadir 7 jaar ago

    In Golden State hebben ze de Splash Brothers (Curry & Thompson).
    In Minneapolis hebben ze nu dus de Bounce Brothers (LaVine & Wiggins).

    En dan wil ik nu graag even de ‘Bucket Boys’ aan jullie voorstellen 8-| : http://www.cbssports.com/nba/eye-on-basketball/24749065/video-jimmy-butler-flies-high-for-alley-oop-finish.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen