Warriors en Hawks trekken stand gelijk

Door

StephenCurry
Als winnaar van de Western Conference werden de Golden State Warriors door velen gebombardeerd tot dé titelfavoriet. De ploeg moest vannacht echter een 2-1 achterstand goed maken. Ook de Hawks – nummer één in het Oosten – domineren de Eastern Conference playoffs niet zoals je dat zou verwachten na hun regular season.

Memphis Grizzlies @ Golden State Warriors
Maar we beginnen met de kraker in het Westen. Warriors-coach Steve Kerr vreesde na game 3 het mooie seizoen als een nachtkaars te zien uitgaan. Daarom eiste hij dat zijn manschappen een tandje feller en intensiever gingen spelen. Deze opdracht was niet aan dovemans oren besteed. Met MVP Stephen Curry als katalysator van het wervelende spel leek de ploeg weer op het team dat menig tegenstander tijdens het regular season versloeg op de automatische piloot.

Curry had bij de rust al 21 van zijn 33 punten gemaakt. Mede daardoor werd het 101-84 voor Golden State – aangemoedigd door de immer enthousiaste fans – en staat de serie weer gelijk: 2-2. Kerr was content met het spel van zijn ploeg, zo liet hij na afloop weten.

De Warriors hadden dit seizoen nog geen drie wedstrijden op rij verloren en voorkwamen dat vannacht dus wederom. Curry’s 33 punten waren ook een mentale opsteker. De geniale point guard had deze playoff series nog geen enkele keer meer dan 23 punten laten noteren.

Naast Curry speelde Draymond Green (16 punten, 10 rebounds) sterk voor de Warriors, terwijl bij de Grizzlies Marc Gasol (19 punten, 10 rebounds) en Zach Randolph (12 punten en 11 rebounds) verwoede pogingen deden het tij te keren, maar daarvan was geen moment sprake. Woensdagnacht volgt game 5 in Oakland.


Atlanta Hawks @ Washington Wizards
Na die fantastische buzzer beater van Paul Pierce, waanden de Hawks zich plotseling een kat in het nauw. The Truth was vannacht opnieuw de plaaggeest van Atlanta, met vier succesvolle driepunters uit vier pogingen en veertien punten bij de pauze.

Atlanta liet zich echter niet gek maken en speelde over de hele linie sterk. Jeff Teague maakte 26 punten en Paul Millsap deed een beetje van alles: 19 punten, zes assists en vijf rebounds. Ondertussen pakte Al Horford een double-double (18 punten, 10 rebounds) en dus leken de Hawks zonder moeite op de overwinning af te stevenen. Met 65 punten bij halftime waren de Hawks zelfs goed voor hun vier na beste eerste helft ooit in de playoffs.

Maar de ploeg uit Washington – die All-Star John Wall voor de derde wedstrijd op rij moest missen – bleef ondanks het Atlanta-geweld aanhaken tot de laatste minuut. Met 36 seconden te gaan krijgt Paul Pierce een uitstekende mogelijkheid om de stand gelijk te trekken. Déjà vu?

Nee dus, Pierce mist en de bal is voor de Hawks. Zij spelen hem naar Kyle Korver die struikelt, en dat heeft iets weg van een second dribble. De arbitrage wil er echter niets van weten en dus winnen de Hawks: 106-101.


Boxscore
Golden State Warriors @ Memphis Grizzlies: 101-84 (series 2-2, game 5 volgt donderdagnacht)
Atlanta Hawks @ Washington Wizards: 101-106 (series 2-2, game 5 volgt donderdagnacht)

Foto: Getty Images

2 Reacties
  1. Bob Rooze 8 jaar ago

    Wedstrijd 4 werd in Memphis gespeeld en niet in Oakland, zoals het verslag doet vermoeden.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen