COLUMN: ING – Battle om anonimiteit

Door

Ha die Eva,

Ons basketballhart kan weer sneller gaan kloppen. Het gepiel van het preseason is bijna over. Real NBA-time is coming!

Gedurende het offseason zijn we doodgegooid met de soap van Dwight Howard, de nieuwe superdriehoek bij de Los Angeles Lakers en de overstap van Ray Allen naar de Miami Heat en de fittie die daaruit is ontstaan met z’n oude gabbers van de Boston Celtics. De nadruk ligt continu op dezelfde titelkandidaten en inmiddels heeft alles en iedereen z’n plas hier wel over gedaan.

Wat ik me nu afvraag, is met wat voor verwachtingen de Washington Wizards aan het nieuwe seizoen beginnen? Zullen zij echt denken in het welbekende adagium ‘nieuwe ronde, nieuwe kansen’? Lekker alles vergeten en gaan met die banaan vanaf dinsdag 30 oktober als zij openen tegen Cleveland Cavaliers?

Eén ding is zeker; mistroostiger dan in 2011/2012 kan ’t niet. Wat een inspiratieloos basketball was dat! En ja, de Charlotte Bobcats waren qua record nog een dimensie bedroevender. Klopt. Dat had in mijn ogen meer met kwaliteit – niet NBA-waardig – dan met mentaliteit te maken.

Hee Ing,

Laat maar komen die NBA, ik ben er klaar voor.

Arme Bobcats, meer dan plek laatst zal er ook dit seizoen weer niet inzitten. Nee, dan de Wizards. Wow! Wat ze ook gaan doen, ze hebben mijn favoriete jersey aan dit seizoen. Prachtig shirt, eenvoudig, stijlvol, met retroknipoog naar het Bullets-tijdperk. Maar goed, dat helpt ze niet naar de playoffs hè? Ze zullen in Washington verwachten dat het dit jaar beter gaat, en dat is ook terecht.

De Wizards hebben trouwens een aardige rookie gedraft: Bradley Beal, 19 jaar uit St. Louis, Missouri. Bradley heeft zich de afgelopen week alvast de woede van de Wizards fans op de hals gehaald. En dat had niks met basketball te maken. Bradley is fan van de St. Louis Cardinals en twitterde dat vrolijk de wereld in. Het toeval wil dat de Cardinals in een strijd verwikkeld waren met de Washington Nationals, stadsgenoot van zijn nieuwe werkgever. Oeps!

En onderin de Western Conference? Ik denk dat de Suns het zonder Nash erg moeilijk gaan krijgen.

——

Klik op de afbeelding om de volledige ING-column te lezen.

Ook leuk om te lezen