Florida State overklast Duke en wint ACC titel

Door

ACC Championship - Duke v Florida StateHeel even leek het, tot ieders verbazing, spannend te worden tussen Florida State en Duke. Het eerste kwart draaide volledig om de defense en voor het eerst dit seizoen kwam Florida State niet tot scoren in het eerste kwart.

Toen Jameis Winston en zijn Seminoles echter de gaskraan volledig opendraaide was het snel gedaan met de spanning. Florida State liet niets heel van Duke en won de wedstrijd met 45-7.

Jameis Winston en zijn teamgenoten leken bijzonder gespannen aan het begin van de wedstrijd. Bijna alsof ze nu pas voor het eerst beseften dat ze onderweg zijn naar de wedstrijd om het nationale kampioenschap en Winston zelf naar de Heisman Trophy. De Duke Bluedevils begonnen ook moeizaam aan het eerste kwart, maar kwamen eerder in hun ritme. De ingrediënten voor de upset van het jaar leken aanwezig te zijn en toeschouwers konden hun ogen niet geloven.

Duke verzuimde echter om te profiteren van de zwakke start van Florida State en gaf zo de Seminoles de kans om in de wedstrijd te komen. Een Florida State dat in de wedstrijd zit is een Florida State dat niet te stuiten is bleek al eerder dit seizoen en deze wedstrijd was geen uitzondering. Vanaf het tweede kwart was het prijsschieten voor Winston en consorten en waren de Blue Devils enkel nog toeschouwers.

Met zijn 330 passing yards kwam Jameis Winston op een totaal van 3820 voor het seizoen, een nieuw record voor een freshman quarterback. De pass waarmee hij het record brak was er één om in te lijsten. Precies tussen twee verdedigers in weet Winston Kelvin Benjamin te vinden voor een 54 yard touchdown pass.

ACC2

Prijzen
Met de ACC titel heeft Florida State de eerste prijs van het seizoen binnen. Er liggen echter nog twee grotere prijzen te wachten. Om te beginnen is er op 14 december de uitreiking van de Heisman Trophy. Een prijs die Jameis Winston eigenlijk niet meer kan ontgaan. Zijn aanwezigheid dit seizoen was zo dominant, daar kan geen andere speler aan tippen.

Er waren al meer dan voldoende highlights dit seizoen om een filmpje van te maken voor bij de uitreiking van de Heisman. Winston zorgde tegen Duke voor nog een extra uitroepteken in dit indrukwekkende seizoen. Met een rush van zeventien yards bereikte hij in het derde kwart de endzone door over een verdediger heen te springen.

ACC3

De echte hoofdprijs is echter op 6 januari te verdienen. Florida State mag het dan tegen Auburn opnemen om de nationale titel. Op voorhand een wedstrijd om de vingers bij af te likken. Florida State zal als favoriet de finale ingaan, maar met Auburn lijkt dit seizoen alles mogelijk. Zet 6 januari dus maar vast in je agenda.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen