Miami heeft twee verlengingen nodig voor 12e zege

Door

1recap13 Wade, LBJ bezorgen Heat tiende zege op rij

Sacramento Kings @ Miami Heat 129-141 OTMiami Heat v Chicago Bulls

Daar waren het toch bijna de Sacramento Kings die de winstreak van Miami ten einde brachten. Bijna, want na twee overtimes bleken de Heat toch de langste adem te hebben. In reguliere speeltijd kreeg Miami al uitgebreid de kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Met een stand van 112-110 kreeg Dwyane Wade twee vrije worpen om er 114-110 van te maken. Het verschil van vier punten zou dan voor de Kings hoogstwaarschijnlijk te veel worden om recht te trekken. Alleen mist Wade beide vrije worpen. De daaropvolgende aanval scoort Sacramento en is het dus 112-112 in plaats van 114-110. Zelfs na de score van de Kings kregen de Heat nog een uitgelezen mogelijkheid om zonder overtimes de wedstrijd te winnen. Wederom Wade krijgt een behoorlijke kans, maar wederom weet hij het netje niet te vinden.

Ook tegen het einde van de eerste overtime was het Miami met de laatste kans om de W binnen te slepen. Met 124-124 kreeg Wade de inboundpass, hij drived richting basket en vind daar de behoorlijk vrijstaande LeBron James. LeBron wil omhoog gaan voor de makkelijke lay-in, maar wordt daarbij geblockt door John Salmons: double overtime! En in die tweede verlenging lukt het Miami eindelijk om afstand te nemen van de sterk spelende Kings. Sterker nog, in die korte tijd weten de Heat uiteindelijk nog te winnen met twaalf punten verschil. Op deze manier lukt het Miami om de twaalfde overwinning op rij uit het vuur te slepen. Bij een wedstrijd met zo’n hoge eindstand horen natuurlijk ook hoge individuele statistieken. James en Wade waren goed voor, respectievelijk, 40 en 39 punten, Ray Allen gooide er 21 in. En bij zijn 40 punten deelde James ook nog eens een career-high 16 assists uit.

Cleveland Cavaliers @ Chicago Bulls 101-98

Vooraf werd er volop gediscusieerd of deze wedstrijd een strijd werd tussen de pointguards. Dat werd het uiteindelijk niet omdat beide superster pointguards niet meededen. Derrick Rose is al lange tijd geblesseerd en hoewel zijn rentree dichtbij is, was dat gisterenavond nog niet het geval. En ook Kyrie Irving moest geblesseerd toekijken met een zere knie. Zonder hun captain wisten de Cavs te winnen van de Bulls. Laatstgenoemde doen hard hun best, maar zouden de hulp van Rose oh zo goed kunnen gebuiken op dit moment. Rookie Dion Waiters gooide er bij de Cavaliers de meeste punten in, namelijk 25. Livingston en Ellington waren goed voor 15 en 13 punten. Bij de Bulls scoorden Boozer en Deng nog 27 en 26 punten, maar het bleek niet genoeg.

Golden State Warriors @ Indiana Pacers 97-108

De Pacers zitten lekker in hun vel de laatste tijd. Met de winst op de Warriors behaalden ze de tweede winstreak van vijf wedstrijden in een maand tijd. Het venijn van de wedstrijd zat in het eind. Bij een redelijk onschuldige box-out van David Lee op Roy Hibbert geeft laatstgenoemde de ander een duw die niet door de beugel kon. En dan moet de ander weer terugduwen en moeten teamgenoten het allemaal weer voor elkaar opnemen en zodoende ontstond er een behoorlijk opstootje waarbij meerdere spelers technische fouten krijgen en Roy Hibbert zelfs weggestuurd wordt. Desalniettemin winnen de Pacers en scoren drie spelers 20 of meer punten. George 21, Hill 23 en West 28. Aan de andere kant was Curry goed voor 38 punten.

Charlotte Bobcats @ Los Angeles Clippers 84-106

De Clippers pakken een relatief makkelijke overwinning op de Bobcats. Het uitgebalanceerde samenspel lag wederom aan de basis van die overwinning. Chris Paul regiseert en deelt uit terwijl Barnes, Butler, Jordan en Griffin afronden. Zij scoorden respectievelijk 17, 16, 13 en 24 punten en CP3 was goed voor 13 assists. Bij de Bobcats was Gerald Henderson nog goed voor 24 punten, maar verder konden zij geen potten breken.

Minnesota Timberwolves @ Phoenix Suns 83-84 OT

Ook deze wedstrijd had een verlenging nodig om de uiteindelijke winaar aan te wijzen. Alleen viel de score in deze iets lager uit dan in die andere tussen de Kings en Heat. En hoewel de Timberwolves een uitgelezen mogelijkheid kregen om de wedstrijd te winnen, trokken toch de Phoenix Suns aan het langste eind. En zij deden dat door met zes spelers in dubbele cijfers te eindigen. Drie van die zes maakten 14 punten, de andere drie 10 punten. Bij Minnesota liet Williams maar weer eens zien dat ie stappen blijft maken. Hij was goed voor 21 punten en 12 rebounds.

Brooklyn Nets @ New Orleans Hornets 101-97

De Nets moesten het deze wedstrijd doen zonder Joe Johnson. Het bleek geen probleem voor Deron Williams en Brook Lopez. Laatstgenoemde kwam z’n broer maar weer eens tegen en zowel met zijn team als individueel stapte Brook als winnaar van het veld. Hij scoorde 20 punten en pakte zeven rebounds. Broertje Robin pakte ook zeven rebounds, maar scoorde zes punten minder dan zijn broer met het mindere haar. Deron Williams werd de grote man met 33 punten en acht assists.

Milwaukee Bucks @ Dallas Mavericks 95-90

Het was Nowitzki met de indrukwekkende cijfers, maar het was Milwaukee met de winst. Dirk was goed voor 21 punten en 20 rebounds, maar dat zal hem waarschijnlijk niets doen aangezien de Mavs de wedstrijd uit handen gaven aan de Bucks. Niet dat de Bucks het niet verdiende, integendeel. Monta Ellis was belangrijk met 22 punten en negen assists en ook Larry Sanders speelde sterk met 13 punten en 13 rebounds.

Orlando Magic @ Philadelphia 76ers

De 76ers blijven het maar moeilijk hebben. Nu verliezen ze zelfs, met alle respect, van de Orlando Magic. Neemt niet weg dat de Magic gewoon een prima wedstrijd speelden. Alle starters plus een bankspeler scoorden in de dubbele cijfers en daarmee was de overwinning meer dan verdiend. Nikola Vucevic scoorde 12 punten en pakte 19 rebounds. Etwaun Moore scoorde ook 12 punten en deelde daarbij tien assists uit.

Ook leuk om te lezen