Defoe bewijst ongelijk bondscoach tegen NY Red Bulls

Toronto FC - New York Red Bulls

Roy Hodgson zal zich nog wel een keer achter zijn oren krabben nadat Jermaine Defoe gisteravond een groot aandeel had in de overwinning van Toronto FC op de New York Red Bulls. De bondscoach van Engeland besloot Defoe namelijk thuis te laten voor het aankomende WK in Brazilië, maar Defoe liet afgelopen nacht wederom zijn klasse zien.

Doelpunt Defoe
De eerste kans in de wedstrijd was voor de ploeg uit New york. Een flitsende actie van Henry over de rechterflank werd gevolgd door een voorzet die uiteindelijk bij Jonathan Steele terecht kwam. Steele probeerde de bal over keeper Bendik heen te lobben, maar de bal miste precisie.

Kort daarna volgde de eerste kans voor Defoe die de bal op de vuisten van Robles schoot. Luttele minuten later leidde een fout van Kimura tot een counter voor Toronto. Bradley Orr, de vervanger van Michael Bradley, stuurt Defoe weg aan de rechterkant, die de bal vervolgens onberispelijk hard in de kruising schiet.

Misser Wright-Phillips
Over de gehele wedstrijd gezien hadden de New York Red Bulls het meeste balbezit, 59,4 tegenover 40,6, maar de wedstrijd kende een redelijk evenwicht. Beide kanten kregen enkele kansen op een treffer maar geen trof doel.

Twintig minuten voor tijd maakten de Red bulls bijna gelijk. Henry ging langs Alvaro Rey en zette de bal laag voor in de zestien meter. De bal kwam via de keeper terecht bij Wright-Phillips die hem daardoor bij de tweede paal voor het intikken had. De topscorer van de MLS schoot echter hoog over.

2-0
Vier minuten in blessuretijd schoot keeper Joe Bendik de bal richting de zestien aan de andere kant. Onvoldoende ingrijpen van invaller Chris Duvall en het mistasten van keeper Robles nadat de bal hoog opstuitte stelde een andere invaller, de Engelsman Luke Moore, in staat de wedstrijd definitief op het slot te gooien.

Door deze 2-0 overwinning stijgt Toronto FC naar de zevende plaats in de Eastern Conference. De New York Red Bulls blijven in diezelfde Conference steken op een vijfde plaats. Defoe maakte na een afwezigheid door blessures zijn vierde treffer van dit seizoen en schuift zodoende weer een paar plaatsen op in de strijd om de Gouden Schoen. Bradley Wright-Phillips scoorde niet en blijft vooralsnog topscorer in de MLS.

Ongelijk
Uiteraard gingen de interviews na de wedstrijd niet alleen over de overwinning maar ook over Defoe’s teleurstelling aangaande het WK. Hij gaf aan dat het scoren voor Toronto FC nu alleen maar beter voelt:

“Het is niet meer dan normaal wanneer je teleurgesteld wordt om mensen hun ongelijk te bewijzen, en daarnaast om mensen te herinneren dat aan het einde van de dag dit hetgeen is wat ik doe en waar ik goed in ben. Ik denk dat ik daar vandaag wel in geslaagd ben. Maar al had ik niet gescoord en hadden we wel de drie punten, dan was dat het belangrijkste geweest.”