Sporting Kansas City wint van koploper Seattle Sounders

Feilhaber-MarshallSporting Kansas City heeft vannacht de zevende wedstrijd op rij gewonnen, Western Conference rivaal Seattle Sounders moest in Sporting Park het onderspit delven: 1-0. Benny Feilhaber maakte in de slotfase vanaf elf meter het enige doelpunt van de wedstrijd.

Het gehavende Seattle kon geen beroep doen op Obafemi Martins (gebroken neus), Chad Barrett (hamstringblessure) en Clint Dempsey (voor de vierde keer papa geworden). Bij Kansas City ontbrak de Hongaar Krisztian Németh vanwege interlandverplichtingen en begon Dom Dwyer op de bank.

AMERIKA TROTS OP USMNT | TEAM USA VERSLAAT ORANJE

De Sounders domineerden de eerste twintig minuten van de wedstrijd en Sporting-doelman Tim Melia moest flink aan de bak om zijn doel schoon te houden. Aan de andere kant moest Seattle-goalie Stefan Frei vlak voor de rust gestrekt naar de hoek na een schot van KC-spits Graham Zusi.

HOUSTON WINT IN SPEKTAKELSTUK VAN NEW YORK RED BULLS

In de tweede helft was het veldoverwicht voor Seattle en dat resulteerde in kansen voor Marco Pappa en Lamar Neagle. Na 82 minuten spelen viel de beslissing in de wedstrijd echter aan de andere kant, scheidsrechter Ismail Elfath legde de bal op de stip na de botsing tussen Frei en invaller Dwyer in het zestienmetergebied. De Braziliaan Benny Feilhaber maakte vanaf elf meter geen fouten en stelde de drie punten veilig voor Sporting.

Ondanks de nederlaag staat Seattle Sounders met 26 uit 14 wedstrijden aan kop in de Western Conference, ze worden gevolgd door Sporting Kansas City met 24 uit 14.