WK Update: Team USA wil ‘Cristiano Ronaldo en co op hun plek zetten’

Door

Ghana v Team USA: Group G - 2014 FIFA World Cup Brazil WK Update

Vannacht om 00.00 Nederlandse tijd speelt Team USA tegen Portugal haar tweede WK-groepswedstrijd in Brazilië. Afgelopen dinsdag wisten de mannen van Klinsmann met 2-1 te winnen van Ghana, maar Portugal is en beduidend betere tegenstander. De Portugezen verloren een dag eerder met klinkende cijfers van Duitsland en zijn gebrand op eerherstel.

Achtste Finale
Tijdens een persconferentie gaf Klinsmann te kennen dat ze Cristiano Ronaldo en zijn team op hun plek willen zetten:

“Dit is het moment waarop je jezelf als team kunt bewijzen. Dit is het moment waarop je een stapje harder wil gaan en de tegenstander op hun plek moet zetten. Wij willen Cristiano Ronaldo en zijn team op hun plek zetten.”

“Wij willen Portugal morgen ons spel opleggen en we willen die drie punten. We willen ons morgen kwalificeren voor de volgende ronde. We zitten vol energie, we zijn ongeduldig en we kunnen niet wachten tot de wedstrijd morgen van start gaat.”

Hitte
Team USA en Portugal strijden morgen om winst in Manaus, midden in de Amazone. Het gebied staat bekend om een hoge luchtvochtigheid en de tropische hitte. Eerder had Engeland er moeite mee en ook Kameroen bleek te bezwijken onder de omstandigheden. Maar de mannen van Team USA voorzien geen moeilijkheden:

“Veel van ons spelen in de MLS. Daar spelen we in steden zoals Houston en Dallas,” zegt middenvelder Kyle Beckerman. “Het midwesten en het oosten zijn hier vooral in de zomer erg heet en vochtig. Ook spelers die nu in Europa spelen komen over het algemeen uit de MLS en zijn bekend met dergelijke omstandigheden. Ik denk daarom dat de weersomstandigheid hier in Brazilië geen ‘big deal’ is voor ons.”

Doelman Tim Howard zegt dat het elftal niets speciaals heeft ondernomen om zich voor te bereiden op de hitte. Hij denkt dat het team fit genoeg is, en zolang ze goed slapen en hydrateren is er niets aan de hand.

Malaria
Naast de hitte zijn er ook gevaren voor het oplopen van ziektes, door de zogenaamde Malariamug. Evenals de hitte maken de spelers en staf zich hier ook vrijwel niet druk om. Volgens aanvaller Chris Wondolowski is het team ook op deze omstandigheid goed voorbereid:

“We hebben de gelegenheid aangegrepen om ons in California te laten inenten tegen dergelijke ziektes. Dus we zijn klaar om te te knallen in Brazilië. Om eerlijk te zijn maakt de temperatuur vrij weinig uit. Kom op, je speelt op het WK! En indien we geen effecten ondervinden van de Malariapillen hebben we niks te duchten.”

Ronaldo
Tot slot, Portugal is hoogstwaarschijnlijk verzekerd van een basisplaats voor Cristiano Ronaldo. De Portugees had de afgelopen weken last van zijn knie en er was sprake dat hij daardoor niet kon aantreden in de wedstrijd tegen Amerika. Sommige media berichtten zelfs dat het zijn carrière in gevaar zou kunnen brengen.

Bondscoach van Portugal Paulo Bento geeft echter aan dat het meedoen van Ronaldo niet alle problemen zal oplossen. Het treedt vannacht namelijk tegen Team USA aan zonder enkele van haar sterspelers. Linksback Fábio Coentraõ en aanvaller Hugo Almeida raakten geblesseerd en kunnen niet meedoen. Daarnaast is Pepe geschorst door een rode kaart en ook het meedoen van verdediger Bruno Alves is hoogst onzeker, aangezien hij afgelopen vrijdag en zaterdag de trainingen moest laten schieten.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Erwin 8 jaar ago

    Heerlijke partij voetbal gezien!Was niet onverdiend geweest, een 2-1. Dramatisch dat Portugal gelijk maakte. Usa verdient de 2e ronde(weer!). Maarja, Klinsmann en de DFB zullen het vast niet op een akkoordje weten te gooien..helaas. Ze moeten nu vol gas gaan en niet kijken naar die por-gha game. Go TeamUSA!!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen