Sterke Verlander en clutch Cabrera helpen Tigers langs Indians

Door

ALCS - Detroit Tigers v Boston Red Sox - Game Six

Justin Verlander liet zaterdagavond zien dat hij het pitchen nog niet verleerd is. De starter gaf in zeven innings slechts een verdiende run weg, maar kreeg met ‘dank’ aan de bullpen geen overwinning. Reliever Al Alburguerque en closer Joe Nathan gaven beide scores weg, waardoor de thuisspelende Cleveland Indians weer op gelijke hoogte kwamen. In de tiende inning was het echter de bat van – wie anders dan? – Miguel Cabrera die het beslissende punt voor de Tigers binnensloeg. Detroit leidt nu de AL Central-divisie met 1.5 games voorsprong op de Kansas City Royals

Leading-Off
Controverse, maar ook genoegdoening in Oakland. In de achtste inning werd een foul tip van Red Sox’ eerste honkman Mike Napoli onterecht uitgelegd als foutslag, wat hem redde van een strikeout. Dat zou het einde van de inning hebben betekend. De volgende bal die reliever Luke Gregerson wierp raakte de grond, waarna de bal een stukje wegrolde van catcher Stephen Vogt. Dat gaf de op het derde honk staande Dustin Pedroia net genoeg ruimte om te scoren, wat de stand op dat moment op 1-1 bracht. De furieuze Athletics hoefden echter niet lang te wachten op gerechtigheid; in de tiende inning sloeg outfielder Coco Crisp het winnende punt binnen voor de A’s voor een walk-off overwinning tegen de Boston Red Sox.

Three Strikes
* De Washington Nationals hebben de leiding genomen in de National League East. Onder aanvoering van een briljant werpende Doug Fister versloegen de Nats de Atlanta Braves met 3-0, en daardoor wipt Washington over Atlanta heen om de koppositie over te nemen.

* Het moet de Cincinnati Reds niet lekker hebben gezeten, die geweldige comeback van Toronto vrijdag. Toen stonden de Reds 8-0 voor, maar verloren nog met 9-14. Zaterdag deed de thuisclub er dus maar een schepje bovenop, en werden de Blue Jays met 11-1 naar huis gestuurd, onder meer dankzij een puike prestatie van werper Mike Leake, die in acht innings slechts een run hoefde toe te staan.

* Geen Rauuuuul meer in Anaheim. De Angels maakten zaterdag bekend dat het contract van de 42-jarige Ibanez wordt ontbonden. Ibanez stelde met een slaggemiddelde van .157, drie homeruns en 21 RBI’s teleur. Daarnaast willen de Angels meer DH-tijd inruimen voor Josh Hamilton en Albert Pujols, waardoor er effectief geen ruimte meer was voor Ibanez.

Seventh Inning Stretch
Een 3-run Wild Pitch. Ja, echt. De Rockies maakten er even een potje van en de Brewers profiteerden maximaal.

Brock Holt kan alles, zo lijkt het. De man die oorspronkelijk te boek stond als infielder krijgt bij de Red Sox de afgelopen steeds vaker een plek in het outfield. En dat gaat best aardig, kijk maar:

Going Dutch
* Jonathan Schoop ging 1-uit-3 en zag zijn Orioles winnen van de Yankees.

* Andrelton Simmons ging ook 1-uit-3, maar zag zijn Braves verliezen van de Nationals.

* Xander Bogaerts kreeg een dagje rust bij de Red Sox en kwam niet in actie.

* Kenley Jansen maakte zijn slechte optreden van vrijdag goed door zijn 21e save te noteren, waardoor de Dodgers de Padres versloegen.

Standings

AmericanLeague_stand22-6

NationalLeague_stand22-6

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen