Peavy opnieuw in de lappenmand

Door

Het zit voor Jake Peavy, en dus de Chicago White Sox, nog even niet mee. Amper een maand nadat Peavy na een zware schouderblessure weer volledig gezond was verklaard, is de pitcher opnieuw in de lappenmand beland. Dit keer is het zijn rechterlies die hem parten speelt.

Peavy onderging op maandag een MRI-scan. Die wees uit dat er sprake is van een verrekking. Manager Ozzie Guillen wenste de werper echter (vooralsnog) niet op de DL van vijftien dagen te plaatsen.

Het noodlot sloeg zondag in de vierde inning van Game 3 tegen de Detroit Tigers toe, nadat Peavy in de eerste drie innings een clean sheet had weten te houden. De pitcher beet op z’n Peavy’s door de pijn heen, en probeerde puur op armkracht z’n ding te doen. Het liep faliekant verkeerd af, want Peavy stond zes runs toe, en vergooide Chicago’s  kansen op een overwinning (7-3).

En om het allemaal nog erger te maken: eigenlijk had de werper al last sinds zijn start van 30 mei in Boston.

,,Ik ben teleurgesteld, omdat ik het had moeten zien”, aldus Guillen. ,,Maar dat is juist zo moeilijk bij hem, omdat-ie zo’n vreemde techniek heeft. Het is moeilijk te zien of-ie compenseert of niet.”

Guillen weigerde Peavy echter de schuld te geven van het verergeren van zijn blessure. ,,Hij wil spelen, wil ons helpen”, aldus de manager. ,,Dat kun je alleen maar waarderen. Ik kan hooguit mezelf verwijten maken. Ik zat wat krap in m’n bullpen, en dus wilde ik hem zo lang mogelijk laten staan.”

Peavy gaat er zelf vanuit dat hij misschien een start zal moeten laten lopen. Voor de White Sox is een en ander niet onoverkomenlijk. Sinds de zuiderling (Alabama) terugkeerde van zijn schouderkwetsuur, draaiden de South Siders met een rotatie van zes man.

Foto: blog.ticketchest.com

Ook leuk om te lezen