Yankees verliezen Jeter, halen Wells

Door

Derek JeterDe New York Yankees starten het seizoen zonder aanvoerder en korte stop Derek Jeter. De 38-jarige veteraan heeft last van de enkel waaraan hij afgelopen winter is geopereerd. De Yankees verwachten dat de shortstop zich op 6 april weer kan aansluiten bij zijn teamgenoten. Dat betekent wel dat Jeter de opening van het seizoen, in New York tegen de Boston Red Sox, aan zich voorbij moet laten gaan.

Fit voor de Tigers
6 April is de datum dat Jeter van de Disabled List af mag komen als hij het seizoen inderdaad geblesseerd begint. Op die dag spelen de Yankees in Detroit tegen de Tigers. “Jeter begint alleen aan het seizoen als hij bewijst negen innings op rij te kunnen spelen. Op dit moment is dat niet aan de orde. Ik denk dat die realiteit nu ook bij hemzelf begint te dagen”, verklaarde Yankees-GM Brian Cashman tegenover MLB.com.

In Jeters afwezigheid zal Eduardo Nunez de beginnende korte stop worden voor de Bronx Bombers, die met Jeter alweer een dragende speler zien wegvallen. Alex Rodriguez is nog niet hersteld van een operatie en eerder deze lente zagen de Yankees ook Curtis Granderson voor zeker twee maanden wegvallen. Daarbij kampt ook eerste honkman Mark Texeira met fysieke problemen.

Nieuwe impuls
In een poging de gehavende line-up een nieuwe impuls te geven heeft Cashman actie ondernomen en contact gezocht met de Los Angeles Angels, en inmiddels lijkt de ervaren outfielder Vernon Wells onderweg naar New York. Wells is door de opkomst van onder meer Mike Trout op een zijspoor beland in Anaheim. Dat komt mede door en duimblessure die hem na de eerste twee maanden van seizoen 2012 aan de kant hield.

De Yankees zouden wellicht profijt kunnen hebben van zijn nog steeds gevaarlijk bat, maar de nummers die Wells in 2011 en 2012 als lid van de Angels liet noteren, baren zorgen. In 2011, het laatste seizoen dat Wells veel gespeeld heeft, kwam hij niet verder dan een slaggemiddelde van .218 en een on-base percentage van .248. Wel sloeg Wells 25 homeruns.

Duurkoop?
De vraag is of dat pakket opweegt tegen de financiële keerzijde: de Yankees betalen ongeveer 13 van de 42 miljoen dollar die Wells nog moet ontvangen tot en met 2014. Per seizoen kost de outfielder de Yankees dus 6,5 miljoen dollar, terwijl hij ook nog eens in de weg staat van de ontwikkeling van talenten in het Yankees’ farm system. Juist dat laatste was in Anaheim een probleem, die er dus een afschrijving van 29 miljoen dollar voor over hebben om van Wells af te zijn.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen