Jason Heyward

Heyward naar Cardinals, Blue Jays strikken catcher Martin

Door

Pittsburgh Pirates v Atlanta Braves

De St. Louis Cardinals hebben zich versterkt met outfielder Jason Heyward en reliever Jordan Walden van de Atlanta Braves in ruil voor pitcher Shelby Miller en Tyrell Jenkins. De 25-jarige Heyward heeft twee Golden Gloves achter zijn naam.

Ondanks zijn defensieve kwaliteiten hebben de Braves na vier jaar het vertrouwen in Heyward opgezegd die in zijn rookie-seizoen uitgroeide tot een All-Star met een .277/.393/.456 slashline en achttien homeruns en 72 binnengeslagen punten.

In zijn allereerste slagbeurt in de MLB sloeg hij een homerun.

De 24-jarige Miller speelde drie seizoenen in dienst van de Cardinals. In 2013 eindigde hij als derde in de NL Rookie of the Year verkiezing met een 3.06 ERA in 31 starts.

Russell Martin naar de Blue Jays
Ondertussen hebben de Toronto Blue Jays een grote vis gevangen in de persoon van Russell Martin. Volgens meerdere bronnen gaat de ex-catcher van de Pittsburgh Pirates voor vijf jaar en 82 miljoen dollar naar de ploeg uit de AL East-divisie.

De 31-jarige catcher was de afgelopen twee seizoenen een belangrijke schakel in de opmars van The Buccos. In 2014 produceerde Martin een .402 on-base percentage en gooide hij 39 procent van de honklopers uit die een honk wilden stelen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen