MNF: Le’Veon Bell bezorgt Steelers late winst

Pittsburgh Steelers v Tennessee Titans

Dankzij de running game door met name Le’Veon Bell wisten de Pittsburgh Steelers een achterstand om te buigen in een overwinning tegen de Tennessee Titans. Met de eindstand van 27-24 blijven de Steelers zicht houden op de divisietitel in de spannende AFC North.

Slow start
De aanvalslinie van de Pittsburgh Steelers, onder leiding van Ben Roethlisberger (21/32, 207 yards, 1 TD, 1 INT), kende een slow start. Door een interceptie van Steelers-cornerback William Gay die 28 yards werd teruggelopen voor een touchdown, kon Pittsburgh het eerste kwart wel afronden met een voorsprong, maar daarna was het ‘all Tennessee’.

Rookie-quarterback Zach Mettenberger gooide twee touchdowns (15/24, 263 yards, 2 TD, 1 INT), waarvan eentje van 80 yards naar wide receiver Nate Washington. Aan het eind van het derde kwart keken de Steelers tegen een 13-24 achterstand aan en leek het doemscenario een week eerder tegen de New York Jets zich te herhalen.

Zeven speelminuten
Maar in het laatste kwart kwam Le’Veon Bell pas echt op stoom. Met twee indrukwekkende drives over de grond zorgde de running back hoogstpersoonlijk dat de achterstand van elf punten werd omgebogen in een voorsprong van drie punten. Bovendien zorgden zijn aanhoudende carries dat de Titans niet meer aan de bal kwamen in de laatste zeven speelminuten van de wedstrijd. Bell eindigde de dag met 33 looppogingen voor 204 yards en een touchdown.

Door de overwinning blijven de Pittsburgh Steelers (7-4) in het spoor van divisieleider Cincinnati Bengals (6-3-1) en voor de Baltimore Ravens (6-4) en de Cleveland Browns (6-4). De AFC North is bovendien de enige divisie met vier ploegen boven de .500. Voor de Tennessee Titans (2-8) lijkt het een verloren seizoen op de derde plaats in de AFC South achter de Indianapolis Colts (6-4) en de Houston Texans (5-5).