Matt Ryan en Falcons komen megacontract overeen

Door

Tampa Bay Buccaneers v Atlanta FalconsMatt Ryan en de Atlanta Falcons zijn een vijfjarige contractverlenging overeengekomen. Met zijn nieuwe contract is Ryan één van de best betaalde quarterbacks in de league. De contractverlenging komt op het moment dat de Falcons op de drempel van hun trainingskamp staan. Ryan zal zijn eerste ballen dus gaan gooien in de wetenschap dat hij qua salaris nu in het rijtje Joe Flacco, Aaron Rodgers, Peyton Manning en Drew Brees staat. De officiële cijfers zullen nog even op zich laten wachten, maar ESPN heeft bronnen die beweren dat het om meer dan 100 miljoen dollar over vijf jaar gaat, waarvan 59 miljoen dollar gegarandeerd.

UPDATE: De maximale waarde van het contract zou 103,75 miljoen dollar zijn. Daarbij zou Ryan in de eerste drie jaren van deze deal een bedrag van 63 miljoen dollar opstrijken.

De Falcons vermijden met deze deal een situatie als die met Joe Flacco van de Baltimore Ravens. Het team en Flacco kwamen er bij het ingaan van het laatste jaar van het rookie contract niet uit en na het binnenslepen van de Super Bowl moesten de Ravens hun bankrekening plunderen om Flacco vast te houden. Toch is ieder contract boven de 100 miljoen dollar een megacontract. Ryan loodste de Falcons vorig seizoen naar de NFC kampioenschapwedstrijd.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen