Football pool: onverwachte herrijzenis Atlanta

Door

Week 6 van de SportAmerika Football Pool was er door verrassende uitslagen eentje met lage scores. Waar de overwinning van Baltimore collectief correct voorspeld werd (op één deelnemer na), kwam de nederlaag van Minnesota namelijk compleet onverwacht (op zeven deelnemers na). Koploper Vincent Vrijsen had wederom een sterke week en verstevigde zijn koppositie met tien goede voorspellingen. De weekwinnaar was Pieter Martens met elf duels goed. Tenslotte een eervolle vermelding voor de twee deelnemers die de MNF-totaalscore (48) correct hadden: Tom Verschoor en Niek Al. Vergeet niet om door te scrollen naar de upsets die de NFL-redactie dit weekend verwacht!

SportAmerika Football Pool: top 20 na week 6
SportAmerika Football Pool: top 20 na week 6

DENVER EN ATLANTA ZORGEN VOOR COLLECTIEVE MISSTAPPEN

In week 6 waren er enkele locks die door (bijna) iedereen werden doorzien: de Baltimore Ravens, Kansas City Chiefs, Miami Dolphins en Tennessee Titans. Daardoor hadden die weinig invloed op de uitslag. Vaak zijn het namelijk de 50/50 duels die het verschil maken in de weekuitslag; zo ook dit keer. De duels tussen Panthers en Bears, Steelers en Browns, en Giants en Football Team gaven daarom dikwijls de doorslag. Aan de onderkant van de weekuitslag werden deze duels steeds vaker verkeerd voorspeld.

Niettemin waren er in week 6 ook de duels waarvan niemand de uitslag voorzag. Neem bijvoorbeeld de verrassende wederopstanding van de Atlanta Falcons tegen de Minnesota Vikings. Defensief was het een gatenkaas en de aanval was lamgeslagen. Tegen de Vikings vielen alle puzzelstukjes echter op hun plek. Ook de overwinning van de Denver Broncos was onverwacht. Voor de Patriots was het een death by a thousand cuts (lees: field goals), want Denver wist geen enkele touchdown te scoren. Verder was ook de nederlaag van de Packers onverwacht, maar vrij veel deelnemers waagden een gokje op Tom Brady en zijn Buccaneers.

Vanavond staan er op het oog een paar interessante duels op het programma. Vooral de clash tussen de Tennessee Titans en Pittsburgh Steelers, onze Game of the Week, is er eentje om naar uit te kijken. Ook ontmoetingen tussen de 49ers en Patriots, Buccaneers en Raiders, en Panthers en Saints kunnen voor vuurwerk zorgen. Verder spreken ontmoetingen tussen Dallas en Washington, Cincinnati en Cleveland, en Bills en Jets natuurlijk niet echt aan. Welke upsets ziet de NFL-redactie in week 7? Lees daarvoor verder onder de afbeelding!

SportAmerika Football Pool: top 20 van week 6
SportAmerika Football Pool: top 20 van week 6

 

WEEK 7 UPSETS VOLGENS DE REDACTIE

Chris van Dijk: de 49ers verslaan de Patriots

San Francisco leek afgelopen week in de eerste helft voor het eerst weer op de ploeg die de Super Bowl haalde. In New England gaat het daarentegen iets minder. De druk om de play-offs te halen ligt er nu al op. Uiteindelijk gaan ze aan deze druk ten onder. Drie turnovers bezorgen SF de zege.

Vorige week voorspelde Chris de Browns over de Steelers fout (38-7)

Luuk Dokter: het Football Team verslaat de Cowboys

Tegen de Cardinals was het abominabel slecht en Washington won vorige week bijna van de Giants. Kyle Allen speelt zeer degelijk under center en tegen de Cowboys gaat hij voor het eerst winnen als Football Teamer. De Red Rifle is inmiddels al afgetest en het wordt maar weer eens pijnlijk duidelijk dat Dak Prescott essentieel is in de Dallas offense.

Vorige week voorspelde Luuk de Cowboys over de Cardinals fout (38-10)

Ton de Vries: de Texans verslaan de Packers

Rodgers en co hebben wel even een tik gekregen van de Bucs en krijgen nauwelijks de kans om rustig bij te komen. De Texans wonnen slechts één duel, maar zijn beter dan hun record aangeeft. Gezien de laatste twee weken is de ploeg uit Houston een geduchte tegenstander voor de ploeg van Matt LaFleur. Jacksonville werd namelijk eenvoudig aan de kant geschoven en Tennessee moest echt tot het uiterste gaan. Deshaun Watson begint zijn vorm te hervinden en dat is slecht nieuws voor de Packers.

Vorige week voorspelde Ton de Bucs over de Packers correct (38-10)

Toon Aerts: de Bengals verslaan de Browns

Na de afstraffing tegen Pittsburgh gaan de Browns nu ook tegen een andere divisierivaal ten onder. De Bengals zien er wat mij betreft week na week beter uit. Ze gaven weliswaar nog een grote voorsprong uit handen tegen de Colts vorige week, toch ziet de offense – en dan met name Joe Burrow – er steeds beter gerodeerd uit. Deze week eist Burrow de scalp van Baker Mayfield op.

Vorige week voorspelde Toon de Texans over de Titans fout (42-36 OT)

 

Chris Luuk Ton Toon
Week 2 0 0 0 0
Week 3 0 0 0 0
Week 4 1 0 1 0
Week 5 1 0 0 0
Week 6 0 0 1 0
Totaal 2 0 2 0

 


Lees hier alle artikelen over de Football Pool en klik hier om te lezen hoe je meedoet. Via deze link ga je naar onze CBS pool.

Cover foto: Jason Behnken/Associated Press

Ook leuk om te lezen