Jimmy Garoppolo naar de 49ers, Brown naar Seahawks

Door

Jimmy Garoppolo is de nieuwe quarterback van de San Francisco 49ers. Op de laatste dag voor de NFL trade deadline is hij door de New England Patriots richting het team van coach Kyle Shanahan gestuurd in ruil voor een 2e ronde pick in de 2018 draft.

Garoppolo maakte vorig seizoen indruk in de twee wedstrijden die hij als de starter van de Patriots speelde tijdens de schorsing van Tom Brady. Hij won beide wedstrijden en gooide vijf TDs zonder interceptie. Met een contract dat aan het einde van het seizoen afloopt waren er in het offseason al geruchten over een mogelijke trade. Omdat de Patriots alle aanbiedingen hebben afgeslagen, werd aangenomen dat hij de beoogde opvolger van de inmiddels 40 jaar oude Tom Brady zou zijn.

De 49ers waren dringend op zoek naar een franchise quarterback nadat Brian Hoyer en rookie C.J. Beathard geen potten konden breken. Hoyer werd als free agent binnenhaalde met een flink contract, Beathard werd dit jaar in de derde rond gedraft. Onder hun aanvoering werden alle acht wedstrijden dit seizoen verloren. Hoyer, zelf voormalig backup van Brady bij de Patriots en door de komst van Garoppolo overbodig bij de 49ers, is nu op straat gezet. Verwacht wordt dat hij zijn weg terug naar New England zal vinden aangezien zij naast Brady geen enkele andere quarterback in de selectie hebben.

DUANE BROWN NAAR DE SEAHAWKS

De Seahawks hebben hun offensive line versterkt met Pro Bowl tackle Duane Brown. De voormalig Houston Texan komt naar Seattle in ruil voor cornerback Jeremy Lane, een 2e ronde pick in de 2019 draft en een 5e ronde pick in de 2018 draft.

Brown lag in de clinch met de Texans waardoor de trade als een goede oplossing voor beide partijen komt. Brown was ontevreden met zijn nog anderhalf jaar doorlopende contract en ging in staking tot deze week. Hij is een directe versterking voor de Seahawks offensive line, de zwakke plek van Seattle.

UPDATE: John McClain van de Houston Chronicle meldt op Twitter dat Lane zijn physical niet doorstaan heeft. De trade voor Duane Brown is dus nu aangepast. De Seahawks krijgen nu Brown en een vijfde ronde-selectie in 2018. De Texans ontvangen een derde ronde-selectie in 2018 en een tweede ronde-keuze in 2019.

Ook leuk om te lezen