NFL 5-on-5: Conference finals editie

Door

Tijdens de divisional play-offs hadden steeds de hogere seeds de overhand; geen verrassingen dus. De Patriots, Chiefs, Saints en Rams gaan uitmaken wie over twee weken om de felbegeerde Lombardi trophy strijden. Deze teams vormen samen de vier sterkste offenses in de league. Defense wins you championships? Wellicht, maar alleen nadat het aanvallende geweld je bij de laatste vier heeft gebracht. In beide conference finales zien we een rookie tegenover een veteraan. Worden stokjes overgedragen? Gaan carrières definitief ontvlammen en zullen andere doven?

We zien hier ook drie teams die vorig jaar niet in de conference finales stonden. Zijn de Patriots het enige duurzame succes? Of hebben we hier te maken met meer teams die we terug gaan zien? En in het verlengde daarvan: kan één van deze drie teams een dynastie worden à la de Patriots?

Tot slot de vraag of we volgend jaar wél een verrassing gaan zien in de conference finales. Deze vier namen had waarschijnlijk iedereen eind augustus wel opgeschreven. En dat terwijl juist de NFL ingericht is op verrassingen.

Antwoord op al deze vragen door vijf van onze redacteuren in de NFL 5-on-5  Conference finals editie.

Coverphoto: Getty Images (archief)

Ook leuk om te lezen