MNF: Colts simpel langs Giants

Indianapolis Colts v New York Giants

De Indianapolis Colts kwamen tijdens Monday Night Football tegen de New York Giants nooit in de problemen. Onder leiding van een uitstekende Andrew Luck – met zijn zevende wedstrijd op rij over 300 passing yardsrolden de Colts de Giants op in MetLife Stadium: 40-24.

In de eerste helft kwamen beide ploegen traag op gang. Meest opvallende moment was een gevallen bal van Giants-tight end Coby Fleener, die als vangbal werd beoordeeld door de scheidsrechters. Quarterback Luck was slim genoeg om de volgende snap snel te nemen, waardoor Giants-coach Tom Coughlin te laat zijn rode vlag uit z’n sok haalde om de play te challengen. Cru is dat die volgende play resulteerde in een touchdown van… Fleener.

Giants-quarterback Eli Manning haalde weinig vertrouwen uit de eerste helft. Hij kon zijn (open) receivers niet vinden, waardoor de G-Men genoegen moesten nemen met een field goal in de eerste twee kwarten.

Na de rust kwamen de Colts op stoom. Vooral een gedoemde interceptie gegooid door Luck in het derde kwart leek het sleutelmoment in de wedstrijd. Maar wide receiver T.Y. Hilton wist cornerback Dominique Rodgers-Cromartie te verschalken aan het einde van de play: touchdown!

Manning gooide nog wel een paar touchdowns (27/52, 359 yards, 2 TD), maar moest zijn meerdere erkennen in Luck (25/46, 354 yards, 4 TD). Luck (3,085 yards) is momenteel op koers om het single-season record passing yards door zijn voorganger Peyton Manning (5,477 yards) van vorig jaar te verbreken.

De New York Giants tuimelden na de derde verloren wedstrijd op rij naar een 3-5 record, waardoor het aannemelijk is dat ze voor de vijfde maal in zes jaar de play-offs gaan missen. De Indianapolis Colts (6-3) daarentegen lijken eenvoudig af te stevenen op wederom de titel in de AFC South.