Gronkowski middelpunt belangstelling op Media Day

Door

De enkel van Rob Gronkowski houdt de gemoederen volop bezig. Op dinsdag verscheen de tight end op de media-dag die jaarlijks aan de Super Bowl vooraf gaat zonder ondersteunend schoeisel. Hij werd gebombardeerd met vragen over zijn blessure – en één vraag over Madonna, die in de halftime show van de Super Bowl zal optreden.

Media Day staat jaarlijks bol van de meest absurde vragen. Zo werd Victor Cruz gevraagd zijn salsa kunsten te demonstreren, waarmee hij dit seizoen zijn negen touchdowns vierde. Maar de meeste aandacht ging uit naar de enkel van Gronkowski, die hij laat in de AFC championship game blesseerde na een duel met Baltimore’s Bernard Pollard. Op de vraag of hij fit genoeg zal zijn om tegen de Giants te spelen antwoordde Gronk lachend dat hij zich elke dag beter voelt. Maar een definitieve antwoord wisten de hordes journalisten hem niet te ontlokken.

Dat is ook niet zo heel vreemd. De manier waarop Bill Belichick in het verleden vragen over de beschikbaarheid van zijn spelers ontweek is berucht. Zo stond Tom Brady jarenlang op het injury report als “waarschijnlijk”, zonder dat de quarterback ook maar een wedstrijd miste (afgezien van 2008, toen hij in de eerste wedstrijd van het seizoen geblesseerd raakte na een botsing met…Bernard Pollard). De minste of geringste aanwijzing kan zomaar een voordeel opleveren voor de Giants, dus Belichick verwacht dezelfde stilte van zijn spelers.

Eén persoon die er in ieder geval volledig vanuit gaat de Gronkowski, die dit jaar de NFL aanvoerde met zeventien touchdown receptions, gewoon zal kunnen spelen is Tom Coughlin. De coach van de Giants trekt zich weinig aan van het mysterieuze gedoe van New England en bouwt naar eigen zeggen rustig verder aan zijn wedstrijd plan. “We bereiden ons er op voor dat hij speelt. Eigenlijk bereiden we ons voor op alle verschillende personele bezettingen, mar we gaan er vanuit dat hij speelt.”

Tom Brady kan alleen maar hopen dat zijn favoriete redzone doelwit er op 5 februari bij zal zijn. “Hij hoeft geen beschermende schoen meer aan, en dat is goed nieuws. Niemand is zo “ tough” als hij, en hij wil er heel graag bij zijn.
foto: getty images

1 Reactie
  1. Thorr Boeije 12 jaar ago

    Zonde als hij niet mee zou doen, na zo’n goed seizoen verdient hij het ook mee te doen in de Superbowl!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen