Percy Harvin mist NFC Championship met hersenschudding

Door

Divisional Playoffs - New Orleans Saints v Seattle Seahawks

Slecht nieuws voor de Seattle Seahawks: één week na zijn langverwachte terugkeer zal Percy Harvin niet kunnen spelen tijdens de NFC Championship Game tegen de San Francisco 49ers. Harvin liep vorige week een hersenschudding op en is niet op tijd hersteld.

Harvin had voor het laatst op 17 november gespeeld in een wedstrijd tegen de Minnesota Vikings. In die wedstrijd kreeg Harvin last van de heup waar hij eerder dit seizoen aan was geopereerd. Door deze operatie had Harvin ook alle voorafgaande wedstrijden gemist.

Vorige week kwam hij terug in de basis en zag men weer even hoe gevaarlijk een fitte Percy Harvin kan zijn. Na drie catches en één run van negen yards zat Harvins dag er echter alweer op: door twee harde hits van Saints-speler Rafael Bush (Die een boete van 21,000 dollar aan zijn broek kreeg) liep Harvin een hersenschudding op en kwam hij in het resterende deel van de wedstrijd niet meer in actie.

Pete Carroll, trainer van Seattle, was teleurgesteld maar gaf wel aan dat Harvin na een eventuele winst van Seattle wel weer terug kan komen op de trainingen om zich voor te bereiden op een mogelijke Super Bowl. De Seahawks zullen ondertussen geruststelling vinden in het feit dat zij ook op 15 september zonder Harvin met groots gemak wonnen van de San Francisco 49ers en dat zij ook de rest van het seizoen prima presteerden ondanks de afwezigheid van Harvin:

 

Toch is het wel een teleurstelling voor Russell Wilson, die ondanks deze kleine sample size, wel goede cijfers neer heeft gezet met Harvin op het veld:

 

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen