Stafford traint weer mee met Lions

Door

Detroit Lions quarterback Matthew Stafford kan eindelijk weer meetrainen met het team. Hij gooide woensdag eerst wat korte passes en later gooide hij wat diepere passes.

Stafford zag er scherp en gezond uit tijdens de informele training na zijn schouderoperatie in januari. Hij lijkt losser en gooit de ballen met zekerheid. ,,Ik voel me al een tijdje goed, en het wordt enkel maar beter,” zei Stafford. ,,Het is altijd wat eng om een operatie te ondergaan, maar alles is goed genezen.”

Zo’n 30 spelers van de Lions kwamen opdagen voor de training. Spelers in de NFL zijn niet toegelaten op de faciliteiten van hun teams door de lockout, dus hadden ze wat conditietraining en drills in de Detroit Country Day School. Normaal zouden de trainingen nog enkele dagen moeten doorgaan.

,,Ik denk dat we meer en meer participanten zullen hebben als de weken vorderen,” zei defensive end Kyle Vanden Bosch. ,,Het is moeilijk in te schatten wat voor voordeel we hier zullen uithalen, maar het is goed om te zien dat er spelers willen komen en het team op de eerste plaats zetten.”

Stafford speelde maar in drie wedstrijden vorig seizoen door problemen met zijn schouder. De Lions wisten hun laatste vier wedstrijden te winnen zonder hem om het seizoen te eindigen met een 6-10 record.

De eerste pick uit de 2009 NFL Draft was verheugd dat hij zich nu weer bij zijn teamgenoten kon voegen. ,,Het is leuk om hier terug te zijn en weer te kunnen werken,” zei Stafford. ,,Er zullen workouts zijn en ik zal zeker weer volle bak gaan gooien,” besloot de quarterback.

Foto: ponderingsfrompluto.files.wordpress.com

 

Ook leuk om te lezen