Matla: ‘Wetten van NFL zijn keihard’

Door

In het programma ‘De Amerikaanse sportnacht’ van Omroep WNL en Sport Amerika op Radio 1 interviewden programmamakers Anne de Jong en Neal Petersen dinsdagnacht diverse (oud)-sporters en bekende Nederlanders die of in de Verenigde Staten spelen, hebben gespeeld of extreme affiniteit hebben met een sport.

Voorburger Pascal Matla is een van de weinige Nederlanders die het ooit schopte tot een trainingcamp van een NFL-team, namelijk de New Orleans Saints. ,,Helaas raakte ik al redelijk snel geblesseerd en dus zat het avontuur erop. Dan houdt er ook niemand meer rekening met je, want de wetten van de NFL zijn keihard.”

New Orleans Saints 2006 Headshots

Hoewel zijn carriere slechts kortstondig duurde in de Verenigde Staten, kijkt hij er nog steeds met veel plezier op terug. ,,De sfeer is niet te vergelijken met hier. Als je ziet hoe de fans als ’s ochtends bij het stadion bij elkaar komen om te tailgaten, dan is dat fantastisch. Het mooie is dat het fans van beide teams zijn. Die kunnen gewoon zij aan zij vooraf barbecuen met elkaar en daarna ook de wedstrijd kijken. Prachtig.”

Luister hier het gehele interview terug met Matla:

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/96768532″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Beluister hier ook de andere interviews:
Eenhoorn: ‘Professionalisering basis voor succes honkbalteam’
Dalhuisen: ‘Laatste stapje zetten naar de NHL’
Boldewijn: ‘Een do or die jaar voor mij’

 

 

Ook leuk om te lezen