O’s en Yankees simpel langs rivalen

Door

New York Yankees v Boston Red Sox

De Bronx Bombers hebben, geholpen door een goede start van CC Sabathia,  in Fenway Park vrij simpel gewonnen van de regerende kampioen, de Boston Red Sox. De Yankees hebben dit seizoen vijf van de zeven wedstrijden tegen de eeuwige rivaal uit Boston gewonnen. Met dertien overwinningen leiden de Yankees de American League Eastern divisie en met dertien verliespartijen zijn de Red Sox de huidige hekkensluiter.

Leading off
Er waren veel vraagtekens over C.C. Sabathia vanwege zijn verminderde snelheid, maar Carston Charles gooide zes solide innings met maar twee punten tegen en gooide bovendien acht keer drie slag. In totaal sloegen de Yankees veertien honkslagen. Brett Gardner en Brian Roberts hadden beiden vier honkslagen en Ellsbury sloeg er als eerste slagman drie.  Texeira droeg ook een steentje bij met zijn eerste homerun van het seizoen. Dit was niet één van de beste wedstrijden van de Red Sox. De pitchers gooiden twaalf keer vier wijd gegooid, het veld maakte vijf veldfouten en om het af te maken waren er ook nog drie wilde worpen.

Er was niet alleen goed nieuws voor de Yankees gisteren. Michael Pineda wordt voor tien wedstrijden geschorst vanwege het gebruiken van pine tar.

Three Strikes

* Met vijf punten in de zevende en vier in de achtste inning scoorden de Orioles op los tegen de bullpen van de Blue Jays. Hierdoor werd de goede start van Drew Hutchinson teniet gedaan. Hutchinson evenaarde zijn hoogste aantal keren drieslag in een wedstrijd met negen. Vijf starters van de Baltimore Orioles hadden twee of meer honkslagen. Jonathan Schoop sloeg zijn de tweede homerun van het seizoen.

* Clorey Kluber had een geweldige start tegen de Kansas City Royals. Hij gooide de volledige negen innings en dit zonder punten tegen. De Royals slagmensen hadden geen antwoord op zijn pitches. Dit resulteerde in elf keer drieslag en dit allemaal met 101 ballen.

* Bartolo Colon en Max Scherzer gooiden ook beiden zes goede innings. Colon met zijn start zorgde ervoor dat de Mets van de St.Louis Cardinals wonnen en Dice-K Matsuzaka mocht de wedstrijd eindigen en noteerde de eerste save van zijn carrière. Scherzer gooide zijn Tigers langs de Chicago White Sox.

 Seventh inning stretch
Tony Cingrani moest voor het eerst in zijn carrière in een start meer dan vijf honkslagen toestaan.

Desmond Jennigs met een geweldige vangbal, desondanks verliezen de Rays van de Twins.

San Diego Padres’ startende werper Andrew Cashner in het linksveld.


* Mike Carp, veldspeler van de Red Sox, op de heuvel?!

PTYmy0u

Going Dutch
* Jonathan Schoop ging 1-uit- 4 met een Homerun.

* Roger Bernadina kreeg als pinch hitter een slagbeurt en ging 0- uit- 1

* Xander Bogaerts ging 2-4 met een RBI, maar maakte een van de vijf Red Sox veldfouten.

Scoresheet
Kansas City Royals (10-11) @ Cleveland Indians (11-11)  1-5
Cincinnati Reds (11-11) @ Pittsburgh Pirates (9-14)  2-1
Chicago White Sox (11-12) @ Detroit Tigers (11-8)  4-7
Minnesota Twins ( 11-10) @ Tampa Bay Rays ( 10-12)  9-7
St.Louis Cardinals (12-11) @ New York Mets (12-10)  1-4
Arizona Diamondbacks ( 7-18) @ Chicago Cubs ( 7-14)  5-2
San Diego Padres (11-12) @ Washington Nationals (12-11)  4-3 (12 innings)
Baltimore Orioles ( 11-10) @ Toronto Blue Jays (11-11)  11-4
New York Yankees ( 13-9) @ Boston Red Sox ( 10-13)  14-5
Oakland Athletics ( 14-8) @ Houston Astros (7-16) 10-1
Philadelphia Phillies ( 11-11) @ Los Angeles Dodgers ( 13-10)  7-3

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen