Oscar Robertson: ‘Melo, maak dat je wegkomt uit New York’

Door

melo

In het #SportAm Magazine deze week brachten we het verhaal van de Carmelo Anthony Sweepstakes (2.0). Phil Jackson gaf zijn visie op de feiten, namelijk dat Melo deze zomer een vrije speler kan zijn. Nu mengt een andere legende zich in het debat en die is niet bepaald vriendelijk voor de New York Knickerbockers. “Melo, maak dat je wegkomt uit New York”, zei Oscar Robertson.

De twaalfvoudig NBA All-Star, éénvoudig kampioen (1971) en éénvoudig MVP (1964) was te gast bij SiriusXM Radio en sprak er met Knicks-fan Spike Lee. Hij gaf Anthony duidelijk advies over zijn toekomst. “Ik zou meteen vertrekken. Overal waar Melo al gespeeld heeft. In Denver hadden ze een team dat gek deed met de basketball tot ze plots de bal naar Anthony gooiden als ze een korf nodig hadden. Als hij schoot, schoot hij teveel. Als hij niet schoot, schoot hij te weinig”, aldus de Big O.

“Wat hij ook doet in New York, hij zal bekritiseert worden”, ging Robertson verder. “De fans zullen kritisch zijn, omdat het team spelers heeft die niet kunnen spelen. Sommige zijn gewoon altijd geblesseerd.”

Naar Houston?
Volgens Robertson zijn de Houston Rockets perfect voor Anthony, die dit seizoen als tweede eindigde in de scoring race en een career-high acht rebounds per wedstrijd pakte. “Als hij naar de Rockets gaat, winnen ze alles. Kijk naar LeBron James. LeBron heeft een geweldig spel. Kijk naar die jongen in OKC…Kevin Durant, die heeft een geweldig spel. Maar zij kunnen Melo niet out-scoren. Ik heb hem al vaak zien spelen doorheen de jaren en die jongen kan zijn schot altijd pakken. Nu is hij ook nog slimmer geworden en gaat hij meer naar de basket. Wat ik erg vind, is dat alles wat er fout gaat hem verweten wordt.”

Phil Jackson hoopt Anthony in New York te houden maar daar gelooft de Big O helemaal niet in. “Wanneer was de laatste keer dat Jackson een wedstrijd speelde? Het is geweldig voor Phil om twaalf miljoen dollar los te krijgen van de Knicks. Maar als ik Carmelo was zou ik hem zeggen: ‘Luister, Ik ga hier niet blijven met al die kritiek. Je hebt hier andere spelers in je team die twaalf, vijftien, zestien miljoen dollar verdienen en er niets van bakken. En toch knal ik gemiddeld 28, 29 punten binnen.”

De Knickerbockers zijn volgend seizoen heel wat geld verschuldigd aan onder andere Amar’e Stoudemire (23,4 miljoen dollar), Tyson Chandler (14,6 miljoen dollar) en Andrea Bargnani (11,5 miljoen dollar).


survey service

 

Foto: CBS

9 Reacties
 1. Bahadir 10 jaar ago

  Een egoïstische ‘Melo’ is het laatste wat de Rockets nodig hebben. Wat de Rockets echter wel nodig hebben zijn ‘role players’. Een Trevor Ariza en Anthony Morrow om er maar gauw even een paar op te noemen. Nee, zoals de ‘offense’ nu gespeeld wordt bij Houston is gewoon uitermate attractief en effectief, met Harden die de aanvallen opzet en D12 die de ‘paint’ domineert.

  • Tom 10 jaar ago

   Heb de Big-O hoog zitten, maar dit sloeg natuurlijk nergens op. Sterspelers zullen overal (maar natuurlijk iets meer in de grote steden) bekritiseerd worden wanneer het slecht gaat, maar wanneer t goed gaat staan ze ook in de schijnwerpers. Dat hoort er gewoon bij. Rockets zou kunnen maar wie gaat er in dat team verdedigen? Ze hebben daar idd rolplayers nodig en iemand die ze leert verdedigen. Denk dat ie voor chicago of ny kiest.

   • Bahadir 10 jaar ago

    Wat? Lees ik dat nou goed? ”Wie gaat er in dat team verdedigen?” :O. Pat Beverley, Harden en D12 zijn anders allen ‘elite-defenders’. Verder vind ik Parsons en Asik ook wel degelijke verdedigers, dus snap niet goed waar je die gedachte vandaan haalt.

 2. Stijn 10 jaar ago

  ‘Melo’ moet oppassen dat een andere ploeg hem nog wel wil hebben!!!! NYKnicks is prima voor hem!!!

 3. Vincent van Genechten 10 jaar ago

  James Harden is niet bepaald een geweldige defender. Beverley en Howard wel. Asik is te weinig mobiel om een topverdediger te zijn maar zorgt met zijn lengte altijd voor defense. Parsons heeft zijn goede en slechte dagen.

  De Rockets winnen ook niet op defense maar op offense. Dat is hun game, punt. Melo daaraan toevoegen zou killer zijn, gewoon al omdat die dan op PF kan spelen. Als Anthony wil winnen, gaat die best naar Houston.

  • Bahadir 10 jaar ago

   Totaal niet mee eens. Harden verdedigt geweldig ‘if he is into it’. Het probleem is alleen dat hij weinig energie stopt in zijn ‘defense’ om aan de andere kant meer te kunnen betekenen, maar wanneer het er op aankomt verdedigt hij echt geweldig hoor.

   • Vincent van Genechten 10 jaar ago

    Ja, dat is leuk. Op zich kan zowat elke speler goed verdedigen als hij daar zin in heeft. Dat is net het punt… Melo kan ook goed verdedigen als hij wil, alleen doet hij het niet altijd. Zelfde geldt voor Harden.

 4. Jeremy 10 jaar ago

  de Rockets hebben geen kampioensteam en melo gaat daar niks aan veranderen.

 5. Bahadir 10 jaar ago

  @ Vincent

  Maar dat doet toch niets af aan het feit dat Harden gewoon een goede verdediger is? Maar goed, laten we nu maar stoppen met deze discussie. Jij vindt van niet en ik vind van wel. Let’s deal with it.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen