Pistons dreigen afscheid te nemen van coach Kuester

Door

De dagen van John Kuester bij de Detroit Pistons lijken geteld. Hoewel de franchise zelf nog geen uitspraken heeft gedaan over de toekomst van de hoofdcoach wordt beweerd dat de 56-jarige oud-basketballer binnenkort zijn congé krijgt aangezegd.

Erg succesvol kan de periode van Kuester in Detroit niet genoemd worden. In 2009 kreeg hij de scepter van de technische staf in handen. Onder zijn leiding wist de kampioen van 2004 57 wedstrijden te winnen en kreeg het 107 maal klop.

Beide seizoenen kwamen de Pistons, die dit jaar als elfde eindigden in de Eastern Conference, totaal niet in de buurt van de playoffplaatsen. Sinds de periode van 1993 tot 1995 is het niet meer voorgekomen dat Detroit twee jaar achter elkaar de postseason niet haalde.

Naast het uitblijven van sportief succes had Kuester ook de nodige aanvaringen met zijn spelers. Vooral met de ‘grote jongens’ van de Pistons lag hij overhoop. Richard Hamilton, Rodney Stuckey, Tayshaun Prince en Tracy McGrady hadden allen een persoonlijk conflict met de coach. Dit seizoen zouden diverse spelers, voornamelijk de veteranen, hun onvrede hebben geuit. Uit protest zouden zij trainingen hebben laten schieten.

Nieuw is Kuester niet bij de Pistons. In 2003-2004 was hij assistent van Larry Brown. Verder is hij assistent geweest bij Boston Celtics, Philadelphia 76-ers, New Jersey Nets, Orlando Magic en Cleveland Cavaliers.

Inmiddels wordt in de Amerikaanse media al over het graf van Kuester heen geregeerd. Mike Woodson kan volgens ESPN.com zeker rekenen op een uitnodiging. De oud-prof (1980-1991) coachte van 2004 tot 2010 de Atlanta Hawks en was in 2003-2004 eveneens assistent bij de succesvolle Pistons.

De verwachting is dat er snel duidelijkheid komt. Eerst wil de franchise de overname van de club afronden. Tom Gores wordt de nieuwe eigenaar. Woensdag vindt de stemming plaats in de board of governors.

Foto: dailycaller.com

Ook leuk om te lezen