John Wall over bereiken play-offs: ‘Hier heb ik op gewacht’

Door

Miami Heat v Washington Wizards

“Hier heb ik al die tijd op gewacht”, zei John Wall kort na de 118-92 overwinning op de Boston Celtics. De Washington Wizards plaatsten zich voor het eerst sinds 2008 voor de play-offs en Wall, de nummer één keuze uit de 2010 NBA Draft, kon zijn geluk niet op.

“Het proces om jezelf als spelverdeler te ontwikkelen en te leren hoe je een leider moet zijn in de league.” En een leider is hij dit seizoen voor de Wizards. De 23-jarige guard verbeterde zich vergeleken met afgelopen seizoen door meer punten te scoren (19.8 gemiddeld), meer rebounds te pakken (4.1) en meer assists uit te delen (8.7).

Wall is dit seizoen een completere speler geworden door de driepunter aan zijn arsenaal toe te voegen. Hij schiet dit seizoen 104-uit-289 driepunters (career-high 36 procent), terwijl hij vorig seizoen slechts twaalf driepunters raakte uit 45 pogingen.

De Wizards vierden een feestje na het laatste fluitsignaal tegen de Celtics en de fans vierden het feestje mee. “Ze verdienen het. Ze hebben een moeilijk periode achter de rug”, meent Wall. Pak de zakdoeken er maar bij Wizards-fans.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen