Clemson wint nationale titel in bloedstollende finale

Door

North Carolina State v Clemson

De afgelopen weken stonden voor Clemson volledig in het teken van revanche. En revanche kregen ze; in een zinderende finale trokken de Clemson Tigers vannacht aan het langste eind. Eindstand: Clemson 35 – Alabama 31.

Moeizame start
De neutrale kijker kan zich in de beginfase van de wedstrijd niet aan de indruk hebben onttrokken dat Clemson zeer nerveus was. Dit kwam waarschijnlijk niet in de laatste plaats doordat de Alabama defense gelijk liet merken waar ze voor gekomen waren. Quarterback Deshaun Watson, maar ook receiver Mike Williams, kregen in het eerste kwart meteen meerdere rake klappen. Met hun draft status in het achterhoofd zorgde dit ervoor dat zij wellicht onbewust wat gas terug namen.


Profiteren
Alabama profiteerde van de haperende Clemson offense door de score te openen. Runningback Bo Scarbrough vond tweemaal de endzone na runs van respectievelijk 25 en 37 yards. Halverwege het tweede kwart begon Watson echter zijn ritme een beetje te vinden, waardoor Clemson iets terug deed. Bij halftime stond het 7-14 voor Alabama, na twee ietwat teleurstellende kwarten.

Topniveau
Na de rust steeg zowel de spanning als het niveau van de wedstrijd tot ongekende hoogte. Eervolle vermeldingen zijn er voor Clemson linebacker Ben Boulware en receiver Hunter Renfrow. Aan de zijde van Alabama was linebacker Ryan Anderson fenomenaal. Zijn goede spel was echter onvoldoende om de Tigers van scoren af te houden. Met een inmiddels ontketende Watson en scores over en weer kreeg Clemson een laatste keer de bal bij een 28-31 stand en met 2:07 op de klok.

Final drive
In zijn laatste drive als speler van Clemson, bracht Watson zijn team met vlijmscherpe passes naar de 2 yard lijn. Met nog 6 seconden te spelen en één timeout, was er nog tijd voor één laatste play voordat een fieldgoal voor overtime zou zorgen. Na een rollout naar de rechtkant vond Watson zijn receiver Hunter Renfrow. Met zijn catch tekende hij voor 6 punten, de overwinning en college football geschiedenis.

Draft
Na het eindsignaal gaf een emotionele Deshaun Watson officieel te kennen dat hij volgend jaar zijn geluk in de NFL wil beproeven. Hoewel dit al eigenlijk al bekend was, betekent dit het einde van de college carrière van één van de beste spelers van dit moment.

Naast Watson stond er nog een lading aan potentieel NFL talent op het veld. Vrijwel alle afzwaaiende starters van de Alabama defense komen in aanmerking voor de eerste ronde van de draft. Aan de zijde van Clemson wordt het interessant om te kijken waar receiver Mike Williams terecht komt. Met een aantal spectaculaire catches liet hij ook gisteren weer zien meerwaarde te hebben voor veel NFL teams.

 

Foto: Getty Images (archief)

6 Reacties
 1. Jeroen 6 jaar ago

  What a game!! Erg genoten.

  • Dennis 6 jaar ago

   Watson clutch naar de Browns?

   • Arceri 6 jaar ago

    Ik weet niet hoor, ik vind Cody Kessler en RGIII, prima quaterbacks. Ze kunnen beter eerst een verdediging opbouwen en wat betere offensive lineman draften.

   • Dennis 6 jaar ago

    RG3 is nooit fit en ook niet goed genoeg vind ik. Kessler lijkt me back up materiaal. In een divisie met Dalton, Big Ben en Flacco kun je niet met deze qb´s komen aanzetten. Ze hebben genoeg picks benieuwd wat ze gaan doen, altijd leuk die discussie´s voor de draft we zullen het zien in april.

 2. Rainaldo 6 jaar ago

  Hebben jullie de wedstrijd gezien via ncaa college pass en is het interessant genoeg om er een aan te schaffen?

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen